Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Pre ľudí a pre región – Nadačný fond Getrag spravovaný Karpatskou nadáciou rozdelí 36 600 EUR

Druhý ročník grantových programov Getrag pre ľudí a Getrag pre región prerozdelil 36 600 EUR.

Podporil spolu 14 nápadov ako vylepšiť a skvalitniť život v regióne východného Slovenska. Program administruje Karpatská nadácia a je financovaný z asignácie percent z dane z príjmu spoločnosti GETRAG FORD Transmissions Slovakia, s.r.o..

Program Getrag pre ľudí tento rok podporí 3 obce a 2 občianske združenia, ktorým nie je ľahostajné v ako kvalitnom a podnetnom prostredí ľudia žijú a pracujú. Na tom záleží aj zamestnancom spoločnosti Getrag Ford Transmissions, ktorí sa zapoja do realizácie všetkých podporených projektov.

Getrag pre región prinesie 9 organizáciám a obciam príležitosť naplniť ich potreby a kreatívne nápady v oblasti športového vyžitia a pohybu, rozvoja tvorivosti, aktívneho trávenia voľného času v prírode a jej dôkladného spoznávania, ale aj neformálneho vzdelávania a mobilizácie mladých ľudí a odchovancov detských domovov z prešovského Domova na pol ceste.

„Sme radi, že podpora regiónu a zamestnanecké programy sa stávajú štandardom zodpovedne podnikajúcich firiem na východnom Slovensku a že spoločnosť GETRAG FORD Transmissions, s.r.o. a jej zamestnanci sa po minuloročnom prvom ročníku rozhodli v tejto forme podpory regiónu pokračovať. Žijeme tu a je ešte veľa miestnych problémov, ktoré nás tlačia. Spoločným úsilím však vieme hľadať a nachádzať cesty ich riešenia, “ hovorí riaditeľka Karpatskej nadácie Laura Dittel.

„Veľmi radi vidíme iniciatívy, pri ktorých angažovaní ľudia - snáď ich môžeme nazvať aj nadšencami - vytvárajú hodnoty, ktoré slúžia iným. Vďaka nim, ich nápadom a aktivite sa rozvíja komunita, spoločnosť, aj jednotlivci. Getrag s hrdosťou podporuje takýchto ľudí a ich iniciatívy. Vybrať spomedzi množstva kvalitných projektov robilo úlohu hodnotiteľov projektov neľahkou, veríme, že sme uprednostnili tie najprínosnejšie. Ďakujeme za to, že o necelý rok uvidíme výstupy zrealizovaných myšlienok, ktoré budú slúžiť komunitám, ľuďom, “ dodáva manažér ľudských zdrojov GFT, Peter Štefanko.

Nadačný fond Getrag v dvoch doterajších ročníkoch rozdelili spolu 86 600 Eur a podporil 29 projektových zámerov neziskových organizácií, miest a obcí v prešovskom a košickom kraji.

Zoznam podporených projektov Getrag pre ľudí:
- Mestská časť Košice - Západ Detské ihrisko Orgovánová, 2 984,40 EUR
- Obec Komárovce, Oživenie medziľudských vzťahov každej generácie – podpora vášnivo oddaných ľudí pre kultúru, 2 995 EUR
- Obec Rešica, SCOOLTÚRNÍME REŠICU, 3 000 EUR
- OZ Nie sme sami, Letná tvorivá dielňa, 2 700 EUR
- Rodičovské združenie pri MŠ Dénešova 53, Košice, „Spoznávaj, rozvíjaj a chráň si svoju Zem“, 1 872 EUR

Zoznam podporených projektov Getrag pre región:
- Akadémia bojového umenia o.z. , Oddychová zóna, 3 150 EUR
- Enjoy the ride, Dirtpark for people, freestyle for all, 2578 EUR
- Facilitas n.o. , Presné oko, pevná ruka, pohyb sa nám núka, 1 350 EUR
- OZ Nie sme sami, Letná tvorivá dielňa, 2 700 EUR
- Mesto Moldava nad Bodvou, Zmažme medzigeneračné rozdiely voľnočasovou aktivitou, 3 500 EUR
- OZ Barlička, Záhrada bezpečná pre všetky deti, 3 394 EUR
- Partneri pre sociálny rozvoj a pomoc, Oddychová zóna " Za dziaka", 3 470,80 EUR
- Rada mládeže Prešovského kraja, "imPROVE program", 2 105,80 EUR
- Občianske združenie VERBUM BONUM, VIDIECKA ZÁHRADA - KLENOT CHOTÁRA, 3 500 EUR

Karpatská nadácia podporuje východné Slovensko už 22 rokov. Od roku 1994 poskytuje finančnú podporu, vzdelávanie a poradenstvo pre aktívnych ľudí a neziskové organizácie v záujme zlepšovania života na východnom Slovensku. Nadácia sa angažuje v téme zmierňovania sociálnych rozdielov a v téme spoločenskej zodpovednosti firiem. Podporuje spoluprácu, vytváranie partnerstiev na miestnej úrovni a zapojenie celej komunity do napĺňania miestnych potrieb. Grantové programy Karpatskej nadácie sú zamerané na rozvoj regiónu v rôznorodých oblastiach. Počas svojej existencie nadácia podporila stovky projektov sumou viac ako 2,1 milióna EUR.

GETRAG je najväčší svetový autonómny dodávateľ prevodovkových systémov do osobných a úžitkových vozidiel. Spoločnosť GETRAG so sídlom v nemeckom Untergruppenbachu vyvíja a vyrába prevodovky a hnacie mechanizmy pre významné automobilové trhy v Európe, Ázii a Severnej Amerike. Produktové portfólio zahŕňa manuálne, automatizované manuálne a dvojspojkové prevodovky. Getrag zároveň ponúka rad hybridizačných a elektrifikovaných prevodoviek. Spoločnosť založená v roku 1935 ako rodinný podnik dnes spája kreatívnu pevnosť svojich koreňov s možnosťami a flexibilitou globálnej korporácie. So svojimi 23 závodmi a približne 13 500 zamestnancami na celom svete je svojim zahraničným zákazníkom vždy nablízku.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK