PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/16383/sepultura_vystupi_v_presove_na_dobrom_festivale.html

Sepultura vystúpi v Prešove na Dobrom Festivale

Brazílska thrash metalová skupina Sepultura vydala v januári tohto roka vysoko cenený album Machine Messiah a v rámci aktuálneho turné ho predstaví naživo v Prešove počas jubilejného desiateho ročníka Dobrého Festivalu.
Sepultura

Pre žánrovo pestré podujatie, na ktorom mali každoročne svoje zastúpenie v programe desiatky metalových kapiel, prinášajú organizátori jasného headlinera.

Po rokoch, kedy Sepultura vydala rozporuplne prijaté albumy, novinkou Machine Messiah zdá sa umlčala aj tých najväčších kritikov. Štrnásty album celkovo a ôsmy v poradí z éry so spevákom Derreckom Greenom „si získal v popredných metalových magazínoch, napríklad od Metal Injection vysoké hodnotenia na úrovni ôsmych a viac z desiatich bodov. Album je ovplyvnený thrash metalovou scénou 80tych a 90tych rokov. Sepultura vždy obohacovala svoju tvorbu o rôzne štýly a v tomto trende pokračuje aj na novinke. Po dlhej dobe majú vo svojej diskografii ozajstný klenot“, pochvaľuje novinku Brazílčanov Edo Kopček z organizačného tímu Dobrého Festivalu.

Nový album podporí kapela masívnym turné, ktoré momentálne počíta s 57 zastávkami v USA, Kanade, Brazílii a v júni sa presunie na starý kontinent. Hudobníci odohrajú klubové aj festivalové vystúpenia. Do Prešova zavíta Sepultura v aktuálnej zostave s gitaristom Andreasom Kisserom, spevákom Derrickom Greenom, basgitaristom Paulom Jr. a svojím najmladším členom, bubeníkom Eloyom Casagrandem. „Z novinky odznejú s najväčšou pravdepodobnosťou skladby I Am the Enemy, Phantom Self, Alethea, Sworn Oath a Resistant Parasites. Kapela hráva aj veci z obdobia bratov Cavalerovcov, ktoré sú žiadané a preto sa môžeme tešiť na také kusy ako Ratamahata, Refuse/Resist, či Roots Bloody Roots. Bude to nezabudnuteľný večer.

V programe Dobrého festivalu, ktorý ponúka rôzne hudobné žánre vo svojej dramaturgii, patrilo metalovým fanúšikom každoročne jedno celé pódium, na ktorom hrali slovenské a české metalové stálice aj menej známe kapely. Organizátori pritvrdzujú a k Sepulture už teraz ohlásili ďalšie mená z metalovej scény, košických Ravenclaw feat. Kai Hansen a českú legendu Root. Dobrý festival sa uskutoční 16. až 18. júna 2017 na prešovskom prírodnom kúpalisku Delňa. Lístky sú k dispozícii v sieti Ticketportal.

zdroj: Dobrý Festival
foto: archív Sepultura

 
20.3.2017 | Pridal: Redakcia PIS | Kultúra a voľný čas | čítané: 3362 krát