Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

Farmakol dostal lekciu z efektívnosti

Až na Žilinčanov, ktorí doma pustili bod zvolenskému béčku, v ostatných zápasoch sa z víťazstiev v premiérových zápasoch prvej hokejovej ligy tešili domáce mužstvá. Pod Zoborom nepochodili ani hosťujúci Prešovčania, ktorí sa pred štartom súťaže netajili svojimi vysokými ambíciami. Nitranom však dali len jediný gól, kým sami inkasovali šesť...

"Načo tajiť, predstavy o vstupe do súťaže sme mali iné," konštatoval po návrate z Nitry asistent trénera J. Šterbáka Peter Křemen. "Konečný výsledok je však pre nás vzhľadom na vývoj zápasu príliš krutý. Najmä v prvej tretine sme mali viac gólových príležitostí ako Nitrania. Žiaľ, šance sme pozahadzovali a sami v početnom oslabení inkasovali prvý raz. V druhej tretine po hrúbke našej druhej obrannej dvojice sme dostali druhý gól. Zápas sa však z nášho pohľadu lámal na začiatku poslednej časti. Za stavu 3:1 korčuľoval sám na domáceho gólmana Čontofalský. Neprekonal ho a z následného protiútoku Nitra skórovala štvrtý raz. I v tomto prípade, ako v celom stretnutí, sme od nášho súpera dostali poriadnu lekciu predovšetkým z efektívnosti zakončovania. Nemôžem tvrdiť, že našim hráčom chýbala aktivita, ale efektivita sa naozaj celkom míňala účinkom." Aj prehra spravidla býva poučná. V čom bola pre vás tentoraz? " Že nie vždy obraz hry je limitujúci. V prvom rade je treba dávať góly. Častejšie ako súper. Čo z toho, že s kvalitným protivníkom hráme prinajmenšom vyrovnanú partiu, ak pozahadzujeme i tie najvyloženejšie príležitosti a vyjdeme naprázdno." Tréner J. Šterbák pred odchodom do Nitry deklaroval dosť hlasito kladenie dôrazu najmä na výsledky. Lebo iba tie sú zárukou naplnenia klubových ambícií. Zajtra HK VTJ Farmakol Prešov opäť nastúpi na ľade súpera. V Trebišove podľa vás to by malo byť výsledkovo úplne iné než pod Zoborom? "Samozrejme. Zápas v Nitre dôkladne rozanalyzujeme. Výsledok nás všetkých škrie. Bolo to citeľne poznať na nálade cestou domov. Všetci hráči sú odhodlaní odčiniť nitriansku prehru, hoci nám je jasné, že ak Trebišovčania dokázali dať na Spiši šesť gólov (prehrali tam 6:9 - pozn. red.), nebudú dozaista ľahkým sústom. Keďže našim cieľom je hrať na špici tabuľky, na nič iné, než na plný bodový zisk ani nemyslíme."

P. Křemen, nechtiac samozrejme ospravedlňovať prvú prehru, spomenul i peripetie predchádzajúce stretnutiu pod Zoborom. "Pár kilometrov za Braniskom sa nám pokazil autobus. Do Nitry sme potom dorazili v náhradnom asi hodinu pred začiatkom. Nuž a na dôvažok, nastúpiť nemohol obranca Socha. Až tam sme zistili, že jeho prestup k nám nie je ešte spečatený a obranné dvojice sme museli na poslednú chvíľu poprehadzovať."

Mohlo by Vás zaujímať
Prešovskí volejbalisti vstúpili do play-off domácim víťazstvom
V sobotu odštartovala vyraďovacia časť Niké Extraligy mužov. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov hostili na domácej palubovke súperov z Nitry. Zverenci trénera Erika Digaňu zvíťazili v prvom zápase štvrťfinálovej série 3:0 (25:23, 25:17, 25:20) a v sérii hranej na 2 výhry vedú 1:0. Svoj postup medzi top štvorku môžu potvrdiť už vo štvrtok (14.3.2024) pod Zoborom.
V Prešove ocenili naj športovcov už po 63. raz v histórii
Mesto Prešov ocenilo v posledný februárový deň svojich najúspešnejších športovcov za rok 2023 počas galavečera v Parku kultúry a oddychu. Športovcom roka sa stal hádzanár Lukáš Urban z domáceho klubu Tatran Prešov. Do Siene slávy prešovského športu bola uvedená významná osobnosť hádzanárskych dejín Pavol Palša a in memoriam tam pribudol aj legendárny prešovský futbalista Gejza Šimanský. Galavečerom hostí už tradične sprevádzal známy športový komentátor Marcel Merčiak.
Majsterky Slovenska zavítali na prešovskú radnicu
Prešovské hokejistky z klubu ŽHK 2000 - ŠARIŠANKA Prešov sa stali majsterkami Slovenska vôbec po prvýkrát vo svojej takmer 30-ročnej histórii fungovania klubu. Osobne ich na prešovskej radnici privítal a zagratuloval k ich úspechu aj primátor mesta František Oľha.
Tatran Prešov získal už 25. Slovenský pohár
Hádzanári Tatrana Prešov oslavujú zisk jubilejného 25. Slovenského pohára! Z cennej trofeje sa tešia osemnástykrát v ére samostatnosti a sú neohrozenými rekordérmi v počte víťazstiev v slovenskej pohárovej súťaži.
HOKEJBAL: Prešov na jar zatiaľ 100- percentný.
Prvé extraligové turnaje v roku 2024 majú za sebou už aj hokejbalisti Prešova, ktorý pokračujú v nasadenom tempe z jesennej časti.
Prešovskí volejbalisti vyrovnali semifinálovú sériu
V sobotu pokračovala Niké Extraliga mužov druhými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu vyhrali v 5-setovej dráme 3:2 (25:16, 25:19, 18:25, 20:25, 15:11). V sérii na 3 výhry je stav vyrovnaný 1:1. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 1:1.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK