Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

DOBRÝ FESTIVAL zverejňuje časový harmonogram: Kedy vystúpi IMT SMILE, Hasselhoff, LP, či Sepultura?

Už tento týždeň sa otvárajú brány DOBRÉHO FESTIVALU a areál prírodného kúpaliska Delňa bude vítať prvých návštevníkov.

Pri tejto príležitosti organizátori zverejnili časový harmonogram desiateho ročníka podujatia, ktoré sa bude konať 16. – 18.6.2017. Kedy vystúpia vaši obľúbenci sa dozviete na webovej stránke festivalu, kde sú jednotlivé vystúpenia prehľadne zverejnené na časovej osi.

Piatkový program ovládne multižánrový mix punku, reggae a drum&bass-u, ale zaznie aj rock, hip-hop, pop, či folklór! Punkovú smršť na pódiu Šariš Aréna odpália Zoči voči, Sveťo Korbeľ&Personál, Slobodná Európa, Zóna A a večerný program tohto pódia uzatvorí svojím vystúpením kapela The Paranoid. Najväčší stage nesúci názov na počesť zosnulého kolegu a spoluorganizátora Dobrého festivalu – DOBRÁ HUDBA Richarda Hympána – odštartuje už o 14:30 koncert Prešovčanov Temple a po nich Papyllon. Po nich to od 18:30 roztočia Kandráčovci so špeciálnym hosťom IMT SMILE, Metropolis Graham Candy a koncerty na tomto pódiu uzatvorí Zuzana Smatanová. Tanečnú arénu roztancuje domáca reggae zostava N3O Akustika, hip-hopové farby príde obhájiť Branči Kováč alias VEC a milovníkov zlomených beatov v nočných hodinách príde potešiť DJ DUALL a česká legenda Philip TBC.

Program druhého dňa hudobnej časti festivalu začína už od 13:30. Na pódiu DOBRÁ HUDBA Richarda Hympána sa postupne predstavia No Brake, Kristián Dufinec&Iconito, či Sima Martausová. V priebehu dňa zaznie aj „prešovská veľká štvorka“: od 20:30 Peter Nagy, od 22:30 IMT SMILE. Zahrajú aj Heľenine oči a v Šariš aréne Chikiliki tu-a. V priebehu dňa bude Šariš aréna znieť najmä metalom a hard-rockom, keďže práve tu sa od 21:30 predstaví brazílska legenda SEPULTURA, pred ktorou sa postupne vystriedajú White Monkeys Band, Caliber X, legendárny DEREŠ a zostava okolo Paľa Horvátha – Živá voda. Sobota večer bude v Tanečnej aréne patriť zábave, ktorú odštartuje od 19:40 Žena z lesoparku, následne zahrá zoskupenie okolo známeho saxofonistu Mária Gapa Garberu - Groovin´ Heads a pokračovať sa bude špeciálnym vystúpením Peter Bič Project a DARIO G, pričom DARIO G bude mať následne aj samostatný set. Vyvrcholením koncertov a vystúpení v tanečnej aréne bude záverečná narodeninová párty pod vedením slovenskej DJ-skej formácie „BACK2LOVE“.

Posledný deň festivalu odštartuje hudobný program už od 12:30, a to koncertom kapely Bod Omylu. Predstaví sa aj otec bratov Táslerovcov v svojej bluesovej kapele Tásler Pufo Band. Z pódia DOBRÁ HUDBA Richarda Hympána budú následne znieť už iba „zahraničné mená“ – o 16.30 Xindl X a 18:30 Čechomor. Posledné koncerty na tomto pódiu budú patriť americkej speváčke LP od 20:30, po nej so svojimi hitmi pred divákov vybehne David Hasselhoff. V Šariš Aréne program začne od 13:30 koncertom bratislavskej rockovo-alternatívnej kapely Atmosferik, k českým hosťom, avšak so slovenským bubeníkom Danom Šoltisom (ex bubeníkom IMT SMILE), sa pridá znovuzrodená kapela minus123minut, po nich od 17:30 vystúpia Prešovčania ElevenHill, košický Ravenclaw v špeciálnom sete s Kai Hansenom a večer na Delni uzatvoria Horkýže slíže.
Počas všetkých troch dní je pripravená prehliadka rôznych druhov bojových umení a workshopov, návštevníci môžu absolvovať kurz prvej pomoci, či zatancovať si zumbu. V detskom kútiku je pre deti pripravený bohatý program, bude sa maľovať na tvár, vyrábať šperky, zdobiť muffiny, tancovať, ale aj maľovať mandaly.

Novinkou je nový priestor - GALÉRIA, v ktorej sa okrem podávania DOBREJ kávy, budú premietať filmy (napr. film IMT SMILE a Lúčnica: Made in Slovakia), vystavovať obrazy, kresliť karikatúry, herec Eugen Libezňuk bude čítať deťom rozprávky Pavla Dobšinského a v poobedných hodinách sú pre vás pripravené diskusie na rôzne témy.

Viac info: www.dobryfestival.sk a www.facebook.com/dobryfestival
Vstupenky sú v predaji v sieti ticketportal alebo v stánku Dobrého festivalu na Hl. ulici v Prešove.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK