Štvrtok, 02. máj 2024
Meniny má Žigmund | zajtra Galina

DOBRÝ FESTIVAL zverejňuje časový harmonogram: Kedy vystúpi IMT SMILE, Hasselhoff, LP, či Sepultura?

Už tento týždeň sa otvárajú brány DOBRÉHO FESTIVALU a areál prírodného kúpaliska Delňa bude vítať prvých návštevníkov.

Pri tejto príležitosti organizátori zverejnili časový harmonogram desiateho ročníka podujatia, ktoré sa bude konať 16. – 18.6.2017. Kedy vystúpia vaši obľúbenci sa dozviete na webovej stránke festivalu, kde sú jednotlivé vystúpenia prehľadne zverejnené na časovej osi.

Piatkový program ovládne multižánrový mix punku, reggae a drum&bass-u, ale zaznie aj rock, hip-hop, pop, či folklór! Punkovú smršť na pódiu Šariš Aréna odpália Zoči voči, Sveťo Korbeľ&Personál, Slobodná Európa, Zóna A a večerný program tohto pódia uzatvorí svojím vystúpením kapela The Paranoid. Najväčší stage nesúci názov na počesť zosnulého kolegu a spoluorganizátora Dobrého festivalu – DOBRÁ HUDBA Richarda Hympána – odštartuje už o 14:30 koncert Prešovčanov Temple a po nich Papyllon. Po nich to od 18:30 roztočia Kandráčovci so špeciálnym hosťom IMT SMILE, Metropolis Graham Candy a koncerty na tomto pódiu uzatvorí Zuzana Smatanová. Tanečnú arénu roztancuje domáca reggae zostava N3O Akustika, hip-hopové farby príde obhájiť Branči Kováč alias VEC a milovníkov zlomených beatov v nočných hodinách príde potešiť DJ DUALL a česká legenda Philip TBC.

Program druhého dňa hudobnej časti festivalu začína už od 13:30. Na pódiu DOBRÁ HUDBA Richarda Hympána sa postupne predstavia No Brake, Kristián Dufinec&Iconito, či Sima Martausová. V priebehu dňa zaznie aj „prešovská veľká štvorka“: od 20:30 Peter Nagy, od 22:30 IMT SMILE. Zahrajú aj Heľenine oči a v Šariš aréne Chikiliki tu-a. V priebehu dňa bude Šariš aréna znieť najmä metalom a hard-rockom, keďže práve tu sa od 21:30 predstaví brazílska legenda SEPULTURA, pred ktorou sa postupne vystriedajú White Monkeys Band, Caliber X, legendárny DEREŠ a zostava okolo Paľa Horvátha – Živá voda. Sobota večer bude v Tanečnej aréne patriť zábave, ktorú odštartuje od 19:40 Žena z lesoparku, následne zahrá zoskupenie okolo známeho saxofonistu Mária Gapa Garberu - Groovin´ Heads a pokračovať sa bude špeciálnym vystúpením Peter Bič Project a DARIO G, pričom DARIO G bude mať následne aj samostatný set. Vyvrcholením koncertov a vystúpení v tanečnej aréne bude záverečná narodeninová párty pod vedením slovenskej DJ-skej formácie „BACK2LOVE“.

Posledný deň festivalu odštartuje hudobný program už od 12:30, a to koncertom kapely Bod Omylu. Predstaví sa aj otec bratov Táslerovcov v svojej bluesovej kapele Tásler Pufo Band. Z pódia DOBRÁ HUDBA Richarda Hympána budú následne znieť už iba „zahraničné mená“ – o 16.30 Xindl X a 18:30 Čechomor. Posledné koncerty na tomto pódiu budú patriť americkej speváčke LP od 20:30, po nej so svojimi hitmi pred divákov vybehne David Hasselhoff. V Šariš Aréne program začne od 13:30 koncertom bratislavskej rockovo-alternatívnej kapely Atmosferik, k českým hosťom, avšak so slovenským bubeníkom Danom Šoltisom (ex bubeníkom IMT SMILE), sa pridá znovuzrodená kapela minus123minut, po nich od 17:30 vystúpia Prešovčania ElevenHill, košický Ravenclaw v špeciálnom sete s Kai Hansenom a večer na Delni uzatvoria Horkýže slíže.
Počas všetkých troch dní je pripravená prehliadka rôznych druhov bojových umení a workshopov, návštevníci môžu absolvovať kurz prvej pomoci, či zatancovať si zumbu. V detskom kútiku je pre deti pripravený bohatý program, bude sa maľovať na tvár, vyrábať šperky, zdobiť muffiny, tancovať, ale aj maľovať mandaly.

Novinkou je nový priestor - GALÉRIA, v ktorej sa okrem podávania DOBREJ kávy, budú premietať filmy (napr. film IMT SMILE a Lúčnica: Made in Slovakia), vystavovať obrazy, kresliť karikatúry, herec Eugen Libezňuk bude čítať deťom rozprávky Pavla Dobšinského a v poobedných hodinách sú pre vás pripravené diskusie na rôzne témy.

Viac info: www.dobryfestival.sk a www.facebook.com/dobryfestival
Vstupenky sú v predaji v sieti ticketportal alebo v stánku Dobrého festivalu na Hl. ulici v Prešove.

Mohlo by Vás zaujímať
Sándor Petöfi má bustu na Hlavnej ulici v Prešove
Vedenie mesta Prešov v spolupráci s Generálnym konzulátom Maďarska v Košiciach slávnostne odhalilo bustu venovanú významnej osobnosti uhorských dejín, básnikovi Sándorovi Petöfimu.
Prešov ako centrum divadelného umenia už po 58. raz
Obľúbená súťaž umeleckej tvorivosti vysokoškolákov Slovenska, známa ako Akademický Prešov, sa uskutoční od 22. do 25. apríla 2024. Pred prešovským publikom vystúpia nielen profesionálne divadelné súbory zo Slovenska, ale aj z Čiech, Poľska a Maďarska. So širokým spektrom inscenačných poetík sa predstaví v symbolickom počte sedem študentských a sedem profesionálnych divadelných zoskupení.
ZÍSKAJ SUPER HRACIU KARTIČKU A VYHRAJ VYMAKANÉ CENY!
Nepremeškaj skvelú akciu v kinách CINEMAX! Nakúp na bufete občerstvenie za minimálne 5€ a hraj o skvelé ceny.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK