Štvrtok, 18. apríl 2024
Meniny má Valér | zajtra Jela

Stretnutie členov Synapsie

Na prelome mesiacov sa uskutočnilo stretnutie členov združenia Synapsie na pôde Komunitného centra Rómskeho inštitútu n.o. na Starej Tehelni v Prešove.

Zástupcovia prešovských organizácií, ale aj jednotlivci sa stretávajú pravidelne raz mesačne s cieľom výmeny skúseností a informácií, ale aj spoločného riešenia konkrétnych prípadov detí a rodín v ohrození.

Cieľom júnového stretnutia bolo hľadanie čo najefektívnejšieho využitia finančného príspevku, ktorým bolo Nadáciou pre deti Slovenska ocenené mesto Prešov za činnosť Synapsie. Zároveň boli na stretnutí jednotliví zástupcovia oboznámení s myšlienkami a princípmi „Ocenenia Komunity priateľskej deťom a mladým ľuďom“, ako aj s časovým horizontom realizácie. Padlo viacero návrhov a podnetných myšlienok, ktoré budú v najbližších mesiacoch formulované do konkrétnych projektových aktivít. Našou snahou je naplánovať to, čo bude skutočne prospešné pre uvedenú cieľovú skupinu a v prípade záujmu zapojí viacero organizácií.

K tvorbe aktivít by nám malo byť nápomocné školenie, realizované Nadáciou pre deti Slovenska, pre jednotlivých aktérov projektu dňa 11.08.2017. Pôjde o jednodňový workshop, kde bude predstavený Koncept „Komunity priateľskej deťom a mladým ľuďom“. Zároveň budú účastníci vyškolení v mapovaní potrieb detí a mladých ľudí podľa Metodiky "Novo sa vynárajúce potreby detí a mladých ľudí“.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK