Piatok, 03. február 2023
Meniny má Blažej | zajtra Veronika

Stanovisko Ministerstva vnútra SR k zmätočnej informácii

Na margo zmätočných informácií o tom, že SR vraj má prijať skupinu 60 utečencov Tlačový odbor MV SR uvádza:

V súlade s dobrovoľným záväzkom SR z roku 2015 relokovať z Talianska a Grécka 100 osôb (60 z Talianska a 40 z Grécka), bolo k dnešnému dňu zaslaných 5 ponúk na prijatie relokovaných osôb (tzv.pledge) do Grécka a jeden pledge do Talianska, každý s ponukou prijať 10 osôb. To je číslo 60 žiadateľov o azyl, ktoré uvádzate a ktoré správne uvádza aj Európska komisia v nedávno prijatej 14. Správe o relokáciách a presídľovaní. Týka sa však už v minulosti dobrovoľne prijatého záväzku, žiadnych nových alebo dodatočných relokácií. Z nich sme v rámci relokácií prijali 16 ľudí, ide o 5 matiek a 11 detí, zvyšné dve matky s deťmi ušli. Momentálne je z relokovaných osôb na Slovensku 9 osôb. SR trvá pri prijímaní v rámci relokácií stále na tom, že musí ísť o zraniteľné a najviac ohrozené skupiny, ktorými sú matky s deťmi a musia mať platné doklady. Momentálne máme rozpracovaných 10 osôb (opäť matky s deťmi) z Talianska.

1. izbový byt na sídlisku III.

Dám do dlhodobého prenájmu kompletne zariadený veľký (41m²) jednoizbový byt na Sídlisku III. Voľný ihneď. Max 2 osoby. V cene internet a energie

+421905743031 | cena: 400,-€
Kancelárske priestory

Prenajmeme kancelárske priestory na Plzenskej ulici č. 2 v Prešove. Výhodný nájom a internet v cene.

0905324336 | | cena: dohodou