PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/16670/augustove_zmeny_v_mhd.html

Augustové zmeny v MHD

Dnes sa trvalo menia trasy liniek MHD č. 34 a 42. Zriaďuje sa nové nástupisko Budovateľská, posúva sa zastávka Lomnická a obnovená je zastávka Rázcestie Cemjata.

Z dôvodu zrušenia ľavých odbočení na križovatke Jilemnického – Košická budú trvalo upravené trasy liniek 34 a 42. Pre linky 34 a 42 sa na Budovateľskej ulici zriaďuje nové nástupisko zastávky Budovateľská, cca 100 m za križovatkou s Jilemnického ulicou.

Linka 34 v smere na Sídlisko III bude medzi zastávkami Chalupkova-Budovateľská premávať po novej ceste I/68. Nebude obsluhovať zastávky: Košická a Jilemnického. Náhradné zastávky: Chalupkova a Budovateľská.

Linka 42 v smere na Hviezdnu ulicu bude medzi zastávkami Pod Wilec hôrkou – Čierny most premávať cez Budovateľskú a Škultétyho ulicu. Nebude obsluhovať zastávky: Jilemnického, Nový Solivar, Železničná stanica. Novoobsluhované zastávky: Budovateľská, Pekárne, Priemyselné centrum, Štúrova.

V opačnom smere sa trasy liniek 34 a 42 nemenia. Časy odchodov spojov liniek 34 a 42 z ostatných zastávok sa nemenia.

Od 1.8. 2017od 8:00 h je z dôvodu rekonštrukcie zmenené umiestnenie nástupiska zastávky MHD „Lomnická“

• V smerena sídlisko Sekčov je zastávka posunutá o cca 50 m späť, pred priechod pre chodcov.

• V smere na Delňu sa nastupuje na úrovni pôvodnej zastávky na stredovom ostrovčeku. Nástupiská sú označené prenosnými označníkmi.

Cestujúci by mali dbať na potrebu zvýšenej pozornosti a obozretnosti v priestore dočasných nástupísk, zrekonštruovaná zastávka umožní cestujúcim pohodlnejší nástup do a výstup zozidiel MHD.

Obnovená je zastávka Rázcestie Cemjata v smere do Prešova, zastávku obsluhujú pôvodné linky č. 18 a 21.

 
1.8.2017 | Autor: DPmP.sk | Doprava | čítané: 1930 krát