PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/16675/cudzinci_pristali_v_poli.html

Cudzinci pristáli v poli

Policajti oddelenia hraničnej kontroly Policajného zboru v Petrovciach si včera krátko pred polnocou (3. 8. 2017) všimli prelet malého lietadla z Ukrajiny na naše územie.

Bolo zvláštne, že sa pohybuje v obmedzenom vzdušnom priestore, a že letí tak nízko a v nezvyčajnom čase, preto informáciu o podozrivom lietadle oznámili operačnému stredisku, ktoré informovalo všetky policajné hliadky v okolí. Na základe telefonátu na linku 158 bolo zistené, že lietadlo pristálo v Hatalove, v okrese Michalovce. Keď dorazili policajné hliadky, lietadlo už odletelo, no na zemi nechalo desať osôb.

Policajti cudzincov predviedli na oddelenie hraničnej kontroly Policajného zboru, aby zistili podrobnosti o ich ceste na Slovensko. Počas ďalšieho preverovania policajti zistili, že sú to štátni príslušníci Indie. Ďalší postup bude smerovať k readmisii, čiže budú vrátení na územie Ukrajiny. Na miesto bol privolaný vyšetrovateľ, ktorý ešte aj v týchto chvíľach vykonáva príslušné úkony a začal trestné stíhanie vo veci pre trestný čin prevádzačstva a nedovolené prekročenie štátnej hranice.

O tejto udalosti bola ihneď informovaná Štátna pohraničná služba Ukrajiny a v predpoludňajších hodinách sa uskutočnilo stretnutie zástupcu hraničného splnomocnenca, kde sa dohodli na ďalších krokoch vo vyšetrovaní tohto prípadu. Taktiež boli informované vzdušné sily Slovenskej republiky.

 
7.8.2017 | Autor: Denisa Baloghová | Polícia a záchranné zložky | čítané: 1645 krát