Sobota, 20. apríl 2024
Meniny má Marcel | zajtra Ervín

Pivovary Topvar podporia cestovný ruch v Prešovskom kraji sumou 16 000 eur

Projekty, ktoré podporujú rozvoj cestovného ruchu a pomáhajú revitalizovať symboly Prešovského kraja, majú šancu získať finančné prostriedky od jedného z najväčších zamestnávateľov regiónu – Pivovarov Topvar.

O príspevok sa môžu uchádzať slovenské mimovládne subjekty registrované Ministerstvom vnútra SR. Maximálna výška príspevku na jeden projekt nie je určená. Každý žiadateľ však môže z celkovej sumy 16 000 eur získať podporu len na jeden svoj projekt.

„Náš pivovar tento rok oslavuje 50. narodeniny, sme tak už pol storočia súčasťou tohto regiónu a ja som nesmierne hrdý, že môžeme tento rok opäť prispieť k zlepšeniu kvality života obyvateľov Prešovského kraja. Navyše, podľa nových pravidiel môžu jednotlivé projekty získať pomerne veľké čiastky, na rozdiel od minulosti, kedy bola čiastka pre jeden projekt limitovaná, “ hovorí Ján Čerkala, riaditeľ Pivovaru Šariš.

Projekty, ktoré získajú grantový príspevok, vyberie komisia programu Šariš ľuďom zložená zo zástupcov pivovaru Šariš, členov správnej rady Komunitnej nadácie Veľký Šariš a miestnych odborníkov pre regionálny rozvoj.

Víťazné grantové projekty budú zverejnené do 31. decembra 2017 na stránkach www.pivovarytopvar.sk a www.komunitna-velkysaris.sk.
Od začiatku grantového programu v roku 2004, až do roku 2017, Pivovary Topvar, ktorých súčasťou je aj ten šarišský, rozdali 290 017 eur celkovo na 146 projektov - prvých desať rokov ešte pod hlavičkou Občianska voľba a neskôr už pod názvom Šariš ľuďom.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK