PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/16777/skola_pre_prax.html

Škola pre prax

Fakulta výrobných technológií (FVT) TU KE so sídlom v Prešove si v týchto dňoch pripomína 25. výročie svojho založenia.

Na slávnostnom podujatí v NKP Sklad soli - Solivar sa zúčastnili zahraniční hostia, spolupracujúce organizácie a zástupcovia vysokých škôl zo Slovenska. Prešovská primátorka zdôraznila význam tejto školy v Prešove i jej nadväzovanie na tradíciu, ktorá má v našom meste pevné miesto.

Fakulta výrobných technológií oslavovala štvrť storočnicu. K tomuto významnému medzníku pôsobenia gratulovala aj primátorka Prešova Andrea Turčanová, ktorá vyzdvihla úzke prepojenie výučby s praxou a ocenila dosiahnuté úspechy.

V roku 1996 sa dovtedajšie pracoviská pretransformovali na FVT s päťročným inžinierskym štúdiom. Absolventi tejto fakulty sa veľmi dobre uplatňujú v praxi, a to nielen na domácom pracovnom trhu, ale aj v zahraničí.

Fakulta pod súčasným názvom poskytuje vysokoškolské štúdium vo všetkých troch stupňoch vysokoškolského vzdelávania v dennej aj externej forme. Fakultu tvorí 8 katedier a 3 ústavy. FVT má k dispozícii dve hlavné budovy v ktorých prebieha výučba a disponuje dvomi študentskými domovmi s jedálňou.

 
6.10.2017 | Pridal: Redakcia PIS | Vzdelávanie a školstvo | čítané: 1703 krát