PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/16785/uzavierka_ulice_pod_wilec_horkou.html

Uzávierka ulice Pod Wilec hôrkou

Výstavba diaľnice D1 si vyžiada dvojmesačnú úplnú uzávierku ulice Pod Wilec hôrkou. Dopravný prístup k záhradkárskej osade bude možný cez obec Haniska a lokalitu Borkut.

Výstavba účelovej komunikácie, ktorá bude súčasťou staveniska diaľnice D1 je dôvodom na uzavretie tristometrového úseku cesty na ulici Pod Wilec hôrkou. Tá bude dopravne prístupná v úseku od mosta cez Torysu na Jilemnického ulici po dom č. 29, kde bude zaslepená. Zároveň tam bude vytvorené obratisko pre motorové vozidlá a vozidlá MHD. Dopravný prístup k záhradkárskej osade bude možný iba cez obec Haniska a lokalitu Borkut.

Rozhodnutie na vykonanie dlhodobej úplnej uzávierky vydal cestný správny orgán, ktorý zároveň určil použitie dočasného dopravného značenia.

Doprava bude usmernená dopravným značením podľa projektu dopravného značenia, odsúhlaseného príslušným dopravným inšpektorátom

Údaje o uzávierke:

Doba uzávierky: 16.10.2017 od 10.00 h do 17.12.2017 - 24.00 h
Dôvod uzávierky: výstavba účelovej staveniskovej komunikácie pripojenej na cestu 1/20
Druh uzávierky: úplná dlhodobá
Dĺžka uzávierky: 300 m
Obchádzková trasa:Ulica Pod Wilec hôrkou bude dopravne prístupná v úseku od mosta cez Torysu na Jilemnického ulici po dom č. 29, kde bude zaslepená. Tu bude vytvorená otočka pre motorové vozidlá a vozidlá MHD. Dopravný prístup k záhradkárskej osade bude možný len cez obec Haniska a lokalitu Borkut.

Podmienky stanovené mestom ako cestným správnym orgánom:
Úsek miestnej komunikácie Pod Wilec hôrkou sa môže uzavrieť najdlhšie na dobu povolenú týmto povolením. Žiadateľ je povinný vykonať všetky dostupné opatrenia tak, aby skrátil dobu uzávierky a cestu uviedol do pôvodného stavu.

 

Prílohy

Uzávierka ulice Pod Wilec hôrkou
pdf
1028,6 kB
10.10.2017 | Pridal: Redakcia PIS | Doprava | čítané: 2760 krát