PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/16796/rumunsko_-_bihor_open_2017.html

Rumunsko - Bihor Open 2017

V Rumunsku PRESOV KARATE KIDS zažiarili a z 84 klubov z celého sveta, získali v celkovej klasifikácii 2. miesto ako TOP klub!

Počet zápasníkov: 796
Počet tímov: 84
Počet zahraničných tímov: 32 teams,
Zápasníci z 21 krajín : Russia, Belarus, Ukraine, Greece, Holland, Spain, Poland, Germany, Austria, Czech Republic, Slovakia, Croatia, Macedonia, Serbia, Bulgaria, Hungary, Algeria, Tunisia, Australia, New Zealand Romania.

Čísla samé hovoria za seba, že to turnaj pre detičky určite ľahký nebol. PRESOV KARATE KIDS počas celého dňa bojovali ako levy. Dostať sa do spoločnosti ukrajinských klubov na prvých priečkach celkového hodnotenia, je pre trénerov KARATE KLUB JUNIOR PREŠOV naplnením a ohodnotením ich práce. Obrovský pohár, zase radosťou pre PRESOV KARATE KIDS z JUNIORU. Súťaž samozrejme ukázala, akým smerom sa majú Prešovčania uberať, ak chcú deti byť raz najlepšie nielen na Slovensku. Jednoznačne zvolia podľa slov trénerov ťažšiu cestu rozvoja KK JUNIOR a jeho reprezentantov, keďže z ľahkých podmienok, sa majstri nerodia.

Medzi najúspešnejšie súťažiace na turnaji patrili Inga SALAGANIČOVÁ, ktorá vyhrala v kategórii KUMITE individiduálnu kategóriu a aj kategóriu BRH a v kategórii KATA bola na 2. mieste. Neuveriteľný COMEBACK na súťažnú scénu vo farbách Prešova predviedla Júlia Julia Jully Langosová, ktorá zvíťazila v športovom zápase KUMITE ženy do 61 kg a aj v kategórii BRH a v cvičení KATA ženy skončila na 3. mieste. Julka je samozrejme sestra slovenskej reprezentantky Lucia Langosová. Neuveriteľný výkon podal aj Gregor LEHOTSKÝ v kategórii KUMITE - BRH 8 - 9 ročných chlapcov, kde vybojoval medzi tvrdou konkurenciou a emotívnych zápasoch finále, pričom skandovanie ostatných PRESOV KARATE KIDS počas Gregorových zápasov bolo také silné, že skoro zvalili halu. V kategórii MASTERS KATA mužov sa predstavil aj 47- ročný sensei PREŠOVČANOV - Rastislav MIKLIČ. Bývalý majster ČSFR v súbornom cvičení kata mužov po 23 rokoch od poslednej súťaže, obsadil na BIHOR OPEN 3.miesto a potvrdil že vek je len číslo. Sensei ako má byť, ktorý následne v KATA mužov na BIHOR OPEN 2017 obsadil 2. miesto a potvrdil, že keď si raz špička, ostaneš ňou vždy keď na sebe pracuješ.

JUNIOR ukázal v Rumunsku energiu, súťaž sa niesla v znamení povzbudzovania, emócií a bojovnosti a presne o tom je šport.
Kompletné výsledky PRESOV KARATE KIDS nájdete na https://www.facebook.com/karatepresov.sk/ a Karate klub Junior Prešov chce poďakovať všetkým PRESOV KARATE KIDS za super reprezentáciu PREŠOVA a SLOVENSKA.

Poradie prvých 6-ich klubov na BIHOR OPEN 2017:
1. TAY-SEN SHOTOKAN KARATE "CHERNIVTSI" UKRAINE
2. KARATE CLUB "PRESOV" KARATE, SLOVAKIA
3. PASHAEV KARATE TEAM KIEV UKRAINE
4. THE "DACIA" CITY SPORTS CLUB
5. SPORTS CLUB "SHO-DAN KARATE" TIMIŞOARA
6. Sports Club "BARCAUL" SUPLACUL DE BARCAU

Obrovská vďaka a klobúk dole pred rumunským senseiom - Vaida IOAN za zorganizovanie tohto šampionátu v takejto tvrdej konkurencii, ktorá posúva deti vpred. OSU

 
13.10.2017 | Autor: Ľubomír Čiernik | Šport | čítané: 4141 krát