PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/16844/p18_ma_dalsiu_piesen-_zlozila_ju_dominika_gurbalova.html

P18 má ďalšiu pieseň, zložila ju Dominika Gurbaľová

Známa gospelová speváčka z Košíc Dominika Gurbaľová stojí za druhou skladbou v príprave budúcoročného Národného stretnutia mládeže P18 v Prešove (26. - 29. júla 2018). Dostala názov “Dôveruj Jeho srdcu”.

Ide o ďalšiu novinku špeciálnej duchovnej prípravy Odvážny rok. Prvú nahrala slovenská speváčka Sima Martausová. Má názov “Baránok”, jej videoklip videlo na YouTube kanáli za prvý týždeň vyše 75 000 ľudí. K Sime a Dominike sa postupne pridajú ďalší známi slovenskí interpreti - Eva Hrešková, Heartbeat, Poetica Musica, F6, FireFly, Lámačské chvály a ESPÉ.

“Rozhodla som sa prispieť, pretože si máme pomáhať. Každý môže niečo dať z toho, čo mu bolo dané a tiež z dôvodu veľkej podpory a radosti z toho, že sa stretnutie mladých veriacich koná. Tak, aby sme si to spestrili, a vzájomne sa povzbudili, nepriamo tak motivovali aj iných, že raz ich talent a pieseň môže znieť a povzbudzovať iných, ” hovorí Dominika Gurbaľová. Pokračuje, že pieseň sa jej skladala rýchlo. “Snažila som sa nanovo do hĺbky vpúšťať Slovo z Písma. Čítajúc verš po verši vo mne najviac znie to, že aj my v živote sa často ocitneme v takých situáciách, v ktorých sme, či sme chceli alebo nie. Ale Ježiš je tam vždy prítomný. Sme pozvaní dôverovať tomu, čo On hovorí. Tým, čo milujú Boha, všetko slúži na dobré, ” dodáva autorka novej piesne.

Dominika Gurbaľová, speváčka, inštrumentalistka a autorka mnohých piesní. Známa je zo spolupráce s kapelou Timothy, Ľudmilou Koščovou, Poeticou musicou a ďalšími. V októbri minulého roka vydala debutový album s názvom V srdci mi znie. Vyštudovala Náuku o rodine na Teologickej fakulte v Košiciach Katolíckej univerzity v Ružomberku. V súčasnosti pracuje ako vychovávateľka na detskej onkológii v Košiciach. Venuje sa hudbe, ale aj kreatívnemu maľovaniu tričiek. Na "single" dráhu sa podujala odchodom z kapely pred ôsmimi rokmi, kedy sa jej život otočil a odvtedy cestuje po Slovensku i Čechách. Spevom sa rozhodla ohlasovať Boha, a to v koho uverila. Vystúpila aj na predchodcovi P18 - P15 v Poprade.

Na historicky treťom Národnom stretnutí mládeže P18 v Prešove (po R13 v Ružomberku - 2013; a P15 v Poprade - 2015) začnú slovenskí mladí oficiálne prípravy na SDM v Paname. Podobne ako dve predošlé akcie bude opäť programovo späté so SDM. Tie sa každý rok - týždeň pred Veľkou nocou - slávia na diecéznej úrovni a raz za dva až tri roky na svetovej, pričom ich tému vždy vyberá pápež. Ako tému pre rok 2018 vybral slová „Neboj sa, Mária, našla si milosť u Boha“, s podtitulom: Odvaha žiť v prítomnosti. Z toho vznikol Odvážny rok. O organizácii P18 rozhodli slovenskí biskupi po poslednom stretnutí SDM, ktoré sa konali pred rokom v Krakove. Príprava Odvážny rok nadväzuje na dve podobné kampane z minulosti - Milosrdný a Čistý rok.

Pieseň je možné vypočuť si tu: Dôveruj Jeho srdcu
Text je možné nájsť na stránke P18: Národné stretnutie mládeže - Dominika Gurbaľová, Dôveruj Jeho srdcu

 
8.11.2017 | Pridal: Redakcia PIS | Kultúra a voľný čas | čítané: 1546 krát