PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/16852/kto_sa_stane_dobrovolnikom_roka.html

Kto sa stane dobrovoľníkom roka?

„Krajské Srdce na dlani 2017“ je ocenenie, ktoré organizuje Prešovské dobrovoľnícke centrum a túto tradíciu buduje už 15. rokov.

Táto snaha smeruje k zvýšeniu statusu dobrovoľníctva a povzbudeniu k angažovanosti cez:
- ocenenie dobrovoľníkov a dobrovoľníčok (jednotlivcov) ktorí dobrovoľnícku činnosť vykonávajú bez nároku na finančnú odmenu, kde radíme aj jednorazový a výnimočný čin v prospech iných v rôznych oblastiach spoločenského života.
- skupinu/kolektív dobrovoľníkov, ktorí pracujú kompaktne a angažujú sa v kultúre, športe, sociálnej, ekologickej, či v oblasti prevencie a komunitného rozvoja.
- ocenenie organizácie, ktorá dlhodobo pracuje s dobrovoľníkmi, motivuje ich k dlhodobej činnosti a vytvára im adekvátne podmienky, ale má vytvorenú pozíciu koordinátora dobrovoľníkov.

Ocenenie sa udeľuje v nasledovných kategóriách:
- Vzdelávanie a osvetová činnosť
- Ochrana životného prostredia a environmentálna oblasť
- Sociálna pomoc a zdravotnícke služby
- Kultúra, umenie, knihovníctvo a kultúrne dedičstvo
- Komunitný rozvoj a občianska spolupatričnosť
- Termín doručenia návrhov/nominácií je stabilný, do 15. novembra 2017 (streda)

Nominácie je možné posielať elektronicky na info@dobrovolnictvopo.sk, alebo na adresu sídla PDC: Prešovské dobrovoľnícke centrum, Čapajevova 9, 080 01 Prešov

Ocenenie sa udeľuje pri príležitosti Medzinárodného dňa dobrovoľníkov, 5. decembra a Medzinárodného dňa koordinátorov dobrovoľníkov, 5. novembra.

Regionálne oceňovanie „Srdce na dlani“ uskutočňuje aj Bratislavské dobrovoľnícke centrum, Centrum dobrovoľníctva v Banskej Bystrici a Nitrianske dobrovoľnícke centrum. Všetky menované centrá využívajú jednotné logo vytvorené len pre túto príležitosť, ktorého tvorcom je Ing. arch. MIROSLAV CIPÁR, slovenský výtvarník, maliar, grafik, dizajnér a ilustrátor.

Ďalšie informácie poskytne Bc. Juliana Hajduková, podpredsedníčka PDC; 0908217080

Dobrovoľníctvu budú venované aj DNI AKTÍVNEHO DOBROVOĽNÍCTVA - DAD, ktoré sa organizujú už 10-ty krát. Tento jubilejný ročník patrí k trom najúspešnejším ročníkom. V roku 2017 sa zapojilo 1.478 účastníkov, aktívne pomáhalo 1133 dobrovoľníkov v 28 organizáciách.

Viac informácií nájdete na: http://www.dobrovolnictvopo.sk/projekty/dad-dni-aktivneho-dobrovolnictva

 
10.11.2017 | Pridal: Redakcia PIS | Spoločnosť | čítané: 1729 krát