Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Na Národné stretnutie mládeže P18 sa bude dať prihlásiť od 18. januára

Na Národné stretnutie mládeže P18 v Prešove sa bude dať oficiálne prihlásiť od 18. januára 2018.

Na Národné stretnutie mládeže P18 v Prešove sa bude dať oficiálne prihlásiť od 18. januára 2018.

Niekoľko tisíc mladým ľuďom to oznámil kňaz Ondrej Chrvala, tajomník Rady pre mládež a univerzity Konferencie biskupov Slovenska (KBS). Možnosť prihlásiť sa potrvá do 1. júla 2018. P18 nadväzuje na akcie R13 v Ružomberku a P15 v Poprade, ktoré privítalo niekoľko tisíc mladých ľudí z celého Slovenska i zahraničia.

Prihlásiť sa bude dať vyplnením formulára na oficiálnej stránke Národného stretnutia mládeže. “Teším sa, že na začiatku špeciálneho Týždňa Cirkvi pre mládež môžeme všetkým mladým oznámiť, kedy sa začne oficiálne prihlasovanie na Národné stretnutie mládeže P18 v Prešove. Začneme symbolicky 18. januára 2018. Ponúkneme prihlasovanie pre účastníkov i dobrovoľníkov, ” hovorí Ondrej Chrvala, tajomník Rady pre mládež a univerzity KBS, ktorá podujatie chystá s tímom dobrovoľníkov.

Prvých 24 hodín po spustení prihlasovania bude platiť špeciálna akcia, že kompletný balíček zložený z programu, ubytovania a stravy, bude možné získať za cenu 18 eur. V ďalšom časovom období narastie o päť, neskôr o desať a 15 eur. K dispozícii budú aj vstupy na vybrané časti programu. Lacnejšie vstupy budú mať zdravotne postihnutí. Dobrovoľníci zaplatia za celý prípravný týždeň pred akciou a podujatie 15 eur. Novinkou budú vstupy na vybrané časti programu. Neplnoletí účastníci budú musieť mať súhlas rodičov. Registrácia bude platná po uhradení a prijatí registračného poplatku. Po dátume 1. júla 2018 sa bude dať prihlásiť už len len na mieste, ale bez možnosti získať ubytovanie a stravu.

Prihlasovanie sa začne necelý polrok pred samotnou akciou (26. - 29. júla 2018). Národné stretnutie mládeže sa v podobných rozmeroch koná po tretíkrát. Historicky prvé sa konalo v Ružomberku. Pod Čebrať prišlo v roku 2013 niekoľko tisíc mladých ľudí. Na akcii, ktorá nebola klasickým festivalom s rečníkmi a kapelami zvučných mien, priniesli organizátori do srdca Liptova kus Brazílie. Druhé podobné podujatie sa konalo v roku 2015 v Poprade. Trojdňový program bol zameraný na odkrývanie pokladov. Obsahoval desiatky umeleckých čísiel pripravených špeciálne na mieru, ale aj slávenia a modlitby, ktoré sa mladým ľuďom predstavili v netradičnom šate. Pod Tatry prišlo okolo 4 000 mladých ľudí.

Viac informácií o prihlasovaní je možné nájsť na stránke P18

Mohlo by Vás zaujímať
V PREŠOVE OTVORILI VÝSTAVU MAPUJÚCU VOJNU NA UKRAJINE. JEJ SÚČASŤOU JE AJ ZBIERKA HUMANITÁRNEJ POMOCI
Prešov 18.marca 2024 – Prešov sa pridal k európskym mestám, ktoré hostia výstavu mapujúcu emotívny príbeh vojnových udalostí na Ukrajine. Jej hlavným exponátom je sanitka zničená ruskými vojskami pri Charkove v septembri 2022. Súčasťou výstavy je taktiež séria fotografií zachytávajúcich dobrovoľnícke aktivity občianskeho združenia Podaj ďalej Prešov, ktoré do dnešného dňa dopravilo na Ukrajinu viac ako 220 ton humanitárnej pomoci.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK