PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/16875/program_tu_zijeme_a_pomahame_znova_podpori_dobre_napady.html

Program Tu žijeme a pomáhame znova podporí dobré nápady

Karpatská nadácia dnes otvorila štvrtý ročník grantového programu Tu žijeme a pomáhame. Na podporu projektov je pripravená celková suma 20 000 EUR.

Cieľom programu je podporiť inovatívne nápady a projekty mimovládnych neziskových organizácií pôsobiacich na území Košického a Prešovského samosprávneho kraja. Granty v maximálnej výške 2 500 EUR budú udelené na podporu vzdelávania, ochrany životného prostredia, podporu zdravia a realizácie zdraviu prospešných aktivít a na rozvoj dobrovoľníctva. Uzávierka prijímania žiadostí o grant je 29. januára 2018

Program je financovaný z asignácie percent z dane spoločnosti Lear Corporation Seating Slovakia, s. r. o.
„Predošlé ročníky grantového programu nás utvrdili v tom, že podporiť región týmto spôsobom bolo správne. Máme radi „východ", ale predovšetkým máme radi našich ľudí a ich úžasné, kreatívne nápady ako ten náš východ pozdvihnúť a vylepšiť. Sme veľmi radi, že môžeme byť súčasťou rozvoja východoslovenského regiónu. Tešíme sa na nový ročník a nové projekty, ” povedala Daniela Petríková, riaditeľka Lear Corporation Seating Slovakia, s. r. o..

„Program doteraz podporil 35 projektov, ktoré priniesli úžitok regiónu a neziskovým organizáciám, ktoré ich realizovali. Dobrý pocit majú určite aj samotní zamestnanci výrobnej spoločnosti z Prešova, ktorí sa na realizácii projektov osobne podieľali, “ uviedla riaditeľka Karpatskej nadácie PhDr. Laura Dittel. „Program podporuje angažovanosť, participáciu a dobrovoľníctvo a to je súčasťou misie Karpatskej nadácie, “ dodala.

Text výzvy a podrobnejšie informácie pre žiadateľov nájdete na:
http://karpatskanadacia.sk/programy/grantove-programy/tu-zijeme-a-pomahame/

Projektové žiadosti sa podávajú výhradne elektronicky na: www.granty.karpatskanadacia.sk.

 
22.11.2017 | Autor: Barbara Kollárová | Spoločnosť | čítané: 2033 krát