PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/16898/fk_ekoprim_presov_-_zlato_lux_kosice_4-8_1-4.html

FK Ekoprim Prešov - ZLATO lux Košice 4:8 (1:4)

Futsalisti FK Ekoprim Prešov v piatkovom domácom zápase nepridali ďalšie víťazstvo. V derby so ZLATO lux Košice ťahali za kratší koniec a svojmu súperovi podľahli 4:8.

Hráčom Prešova nevyšiel úvod stretnutia, v 5. minúte prehrávali už 0.2. Domáci sa potom nevedeli dostať do zápasu a robili chyby. V 18. minúte hostia viedli už o štyri góly. Pred koncom prvého polčasu sa Šarišanom ale predsa len podarilo streliť prvý gól a znížiť stav. Jeho autorom bol Tomáš Eliáš.

Do druhého polčasu nastúpili Šarišania s obrovskou snahou gólovo sa presadiť, no v úvode namiesto toho opäť inkasovali a prehrávali 1:5. Domáci znervózneli, nedarilo sa im a trvalo dlhšie kým sa opäť dostali do zápasu. Potom ale prišiel dobrý úsek hry, dvomi gólmi sa im podarilo znížiť na 3:5. V 37. minúte bol medzi súpermi stále iba dvojgólový rozdiel 4:6. Domáci sa snažili ale hostia už víťazstvo nepustili zo svojich rúk. V záverečných dvoch minútach skórovali ešte dvakrát a z Prešova odchádzali s plným bodovým ziskom. Pre ZLATO lux Košice bola výhre v metropole Šariša vôbec prvou v aktuálnej sezóne.

HLASY PO ZÁPASE
Prešovčania po prehratom zápase neskrývali sklamanie. „Na začiatku sme urobili veľké chyby. Súper sa dostal na koňa, my sme boli dole a postupom času sme boli stále nervóznejší. Silou mocou sme chceli dať gól, veľmi sme na to tlačili. Súper bol dobrý fyzicky, hral na rýchle brejky a proti nám to bola veľmi dobrá taktika, lebo skoro z každého protiútoku skóroval. Brankár nemohol ani za jeden gól, “ povedal sklamane hráč Prešova Rudolf Beliš. Ekoprim tesne pred koncom prvého dejstva stav znížil, v druhom polčase chceli domáci nepriaznivý stav zvrátiť. „Po prestávke sme na palubovku nastúpili odhodlaní, ale ihneď po rozohrávke sme inkasovali. Opäť chvíľu trvalo, kým sme sa z toho pozbierali. Veľmi sme chceli, to nám ale zväzovalo nohy. Súper hral s ľahkosťou a radosťou. Hosťom sa darilo dávať góly a zaslúžene vyhrali.“

Hráči ZLATO lux Košice sa v piatok tešili z víťazstva po prvýkrát v sezóne. „Je to super pocit. Zápas predtým v Bardejove nám nevyšiel, doma sme duel tiež nezvládli, tešíme sa z prvej výhry. V šatni sme si povedali, že ideme bojovať jeden za druhého a prekvapili sme aj sami seba, “ hovoril hráč ZLATO lux Košice Miroslav Seman, ktorý v stretnutí zaznamenal hetrik. „Teším sa za každý gól, ale toto víťazstvo je celého mužstva. Hralo sa v rýchlom tempe a naozaj sme aj my prekvapení, že sme tak dobre zahrali. Vyšlo nám takmer všetko aj brankár veľmi dobre zachytal.“

Prešovčania sa predstavia doma aj tento piatok. Od 19.30 h sa bude v hale na Baštovej ulici konať ďalšie derby. Ekoprim privíta druhého košického zástupcu v lige a minuloročného víťaza základnej časti druhej ligy Východ Grizzly Košice.

Štatistika
FK Ekoprim Prešov - ZLATO lux Košice 4:8 (1:4)
Góly: 19. , 37. Eliáš, 32. Beliš, 37. Mikluš - 3. Grega, 5. , 18. , 21. Seman, 17. , 40. Horňák, 37. Vilčko, Lipka (vl.). Rozhodovali: Marko, Adamčo. ŽK: Urban. 250 divákov.
Zostavy:
FK Ekoprim Prešov: Lipka, Kapraľ - T. Eliaš, Beliš, Vrbovský, Krempaský, Vantruba, Mikluš, Harčár, Marek Mihok, Matúš Mihok, Kraľovič, Varga
ZLATO lux Košice: Pella - Capík, Seman, Rohal, Grega, Kis, Vilčko, Horňák, Urban

 
4.12.2017 | Autor: Miroslava Baranová | Šport | čítané: 1269 krát