Sobota, 20. apríl 2024
Meniny má Marcel | zajtra Ervín

Podarilo sa, zrýchlené vlaky od marca!

Úsilie mesta Prešov o zaradenie zrýchlených vlakov do cestovných poriadkov našlo odozvu. Rýchlejšie spojenie s Košicami sa plánuje už od marca.

Vlakom do Košíc za menej ako pol hodinu? Od marca by to mala byť realita. Zrýchlené vlaky štátneho železničného dopravcu budú zastavovať len v Kysaku, pričom cestovanie bude trvať len 29 minút. „Tieto vlaky tak vytvárajú alternatívu k cestovaniu autobusmi a autami, cestujúci sa vyhnú predovšetkým kolónam a zápcham pri vstupoch do miest, “ skonštatovala primátorka Andrea Turčanová.

Vlaky kategórie REX podľa navrhovaného cestovného poriadku budú premávať v hodinových intervaloch. Z Prešova pôjde o tri ranné a dva popoludňajšie zrýchlené vlaky, z Košíc bude zrýchlený jeden ranný a tri popoludňajšie vlaky.

Doposiaľ medzi Prešovom a Košicami premávali len osobné vlaky (okrem rýchlika z Bratislavy). Zrýchlené vlaky by podľa informácií Železničnej spoločnosti Slovensko mali premávať od prvej zmeny Cestovného poriadku 2017/2017, ktorej platnosť začne 4. marca 2018.

Mohlo by Vás zaujímať
Aktualizácia dopravných obmedzení v meste
V Prešove dochádza k aktualizácii súčasných dopravných obmedzení v súvislosti s rekonštrukciou mosta na Lesíku delostrelcov. Do premávky sú zavádzané postupne od pondelka 15. 4. 2024. Sú výsledkom niekoľko-týždňového zberu dát a hľadania možností zefektívnenia premávky počas trvania stavebných prác.
Sekčovská ulica bude čiastočne uzavretá
Mesto Prešov informuje vodičov o čiastočnej uzáverke Sekčovskej ulice v termíne od 22. do 26. apríla pre výkopové práce.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK