PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/16917/fk_ekoprim_presov__grizzly_slovakia_kosice_3-2.html

FK Ekoprim Prešov – Grizzly Slovakia Košice 3:2

V piatkovom zápase druhej ligy Východ vo futsale sa stretli dvaja rivali – FK Prešov a Grizzly Košice. V derby uspeli domáci Šarišania, ktorí vyhrali 3:2. Všetky tri góly Ekoprimu dal jeden hráč - Stanislav Krempaský.

Domáci začali zápas aktívne, zatlačili súpera a snažili sa dať gól. Vytvorili si príležitosti, ale premenili iba jednu. V 9. minúte sa po prvýkrát v súboji presadil Stanislav Krempaský. Šance mali aj hostia, ale v prvom dejstve im to do brány nevošlo ani raz.
Po zmene strán hrozili Prešovčania aj Košičania. Hosťom sa podarilo vyrovnať v 29. minúte po zásahu Sebastiána Bača. Potom pridali oba tímy po góle a vyzeralo to tak, že derby sa skončí nerozhodne 2:2. V závere ale strhli víťazstvo na svoju stranu futsalisti Ekoprimu, keď dve minúty pred koncom rozhodol o výhre Prešova Stanislav Krempaský.

HLASY:
Posledné tohtoročné stretnutie futsalisti Ekoprimu nakoniec zvládli. Víťazstvo sa ale nerodilo ľahko. Prešovskí hráči po prvom polčase tesne viedli, druhý polčas bol dramatickejší. Košičanom sa dvakrát podarilo stav vyrovnať. „Bol to ťažký zápas, ale nakoniec sme ho doviedli do úspešného konca. Atmosféra na našej strane po vyrovnaní trochu utíchla, ale na lavičke sme sa stále hecovali, chceli sme zápas dotiahnuť do víťazstva. Keby sme premenili šance ešte v prvom polčase mohol byť výsledok jednoznačný, nakoniec to bola trápenka, ale našťastie sme vyhrali, “ hovoril strelec hetriku Stanislav Krempaský. „Je to pekný darček k narodeninám, ale tretí gól nebol môj. Mal patriť Kubovi Harčárovi, no pripísali ho mne.“

Hráči Prešova vyhrali nad Grizzly Košice už druhýkrát v sezóne. Predtým ich zdolali vo finále Východoslovenského Superpohára. V minulej sezóne s nimi ale dvakrát ťahali za kratší koniec. „S týmto súperom je to stále derby a vždy sú s nimi dobré súboje. Aj teraz mal duel grády a atmosféru. Košičania pred sezónou omladili mužstvo, povedali sme si, že na nich máme a vyšlo to, “ dodal Stano Krempaský.

Hostia mali v prvom polčase náznaky šancí, ale nepodarilo sa im presadiť. Góly dali až po prestávke, stav vyrovnali, ale body z Prešova nakoniec neodviezli. „Vzhľadom k priebehu stretnutia sme smutní. Stretnutie sa vyvíjalo na remízu, s ktorou by sme boli veľmi spokojní. Žiaľ, na konci sme dostali gól a už nebolo toľko síl, aby sme skóre otočili alebo vyrovnali. Obmenili sme káder, zapájame mladých hráčov aj nových a takéto súboje im veľmi pomáhajú, chlapci sa učia, “ uviedol tréner Grizzly Košice Richard Bačo, ktorý pred dvoma rokmi trénoval Prešovčanov. Zápasy s týmto tímom sú pre neho stále špecifické. „V Prešove poznám veľa ľudí. V dobrom som tu bol a v dobrom som odišiel. Vzťahy ostali kamarátske a v priateľskej nálade tu vždy rád prídem na juniorku alebo aj na zápasy mužov. Beriem to tak, ako keby som prišiel na druhé domáce miesto, “ povedal Richard Bačo.

Štatistika
FK Ekoprim Prešov – Grizzly Slovakia Košice 3:2 (1:0)
Góly: 19. , 31. , 38. Krempaský - 29. Bačo, 32. Kofčák. Rozhodovali: Havrila, Tkáč. 215 divákov.

Zostavy:
FK Ekoprim Prešov: Kapraľ, Chovan - T. Eliaš, Beliš, Vrbovský, Krempaský, Vantruba, Mikluš, Harčár, Marek Mihok, Kraľovič
ZLATO lux Košice: Klema, Klembala, Grutka, Kuruc, Bačo, M. Gere, Tache, Korček, P. Gere, Kofčák

 
12.12.2017 | Autor: Miroslava Baranová | Šport | čítané: 1395 krát