Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Colný úrad Prešov s úspešným záverom roka

Colný úrad Prešov s blížiacim sa záverom roka 2017 pozitívne hodnotí výsledky svojej činnosti pri plnení úloh a dosahovaní cieľov v rámci svojho poslania ako orgánu štátnej správy v oblastí daní a ciel. Do štátneho rozpočtu odviedol takmer 139 mil. eur. Vybavil viac ako 23 000 colných vyhlásení.

Celoročný plán rozpočtu colných a daňových príjmov Colný úrad Prešov dosiahol už v novembri tohto roka. Colný úrad Prešov v roku 2017 zatiaľ odviedol do štátneho rozpočtu celkovo takmer 139 mil. eur. To predstavuje plnenie plánu rozpočtu o viac ako 115 %. Plnenie nad plán rozpočtu dosiahol colný úrad pri všetkých príjmoch - príjmy z cla naplnil vo výške viac ako 524 000 eur, DPH vo výške 55,670 mil. eur a SPD vo výške 82,638 mil. eur. Za rok 2017 vybavil zatiaľ 23 136 colných vyhlásení s 43 370 tovarovými položkami.

K plneniu úloh a cieľov Colného úradu Prešov aj tento rok významne prispeli nielen výsledky dobre zvládnutých procesov výberu daní a ciel, ale nemenej dôležitý významný pozitívny trend vývoja ekonomického rastu podnikateľských subjektov v pôsobnosti regiónu colného úradu. Pozitívny nárast ekonomiky regiónu sa odzrkadlil aj na zvýšenom počte colných prejednaní, ktoré prešovský colný úrad zaznamenal v roku 2017. Ide o dôsledok ekonomickej progresie a nárastu obchodu firiem s tovarom podliehajúcim clu a dani z pridanej hodnoty pri dovoze z tretích krajín.

Colný úrad Prešov s blížiacim sa koncom roka vyslovuje poďakovanie všetkým tým, ktorý v roku 2017 prispeli k dosiahnutiu pozitívnych ekonomických výsledkov, ktoré prispeli k rozvoju regiónu. Osobitné poďakovanie patrí deklarantom, ako aj samotných zamestnancov colného úradu, ktorí s vysokou profesionalitou zvládli v roku 2017 vybavovanie colného konania, ktoré bolo navyše z dôvodu rekonštrukcie pobočky colného úradu so sídlom v Prešove značne sťažené. Pobočka je jednou z najzaťaženejších pracovísk colného úradu v rámci colného konania.

Mohlo by Vás zaujímať
V PREŠOVE OTVORILI VÝSTAVU MAPUJÚCU VOJNU NA UKRAJINE. JEJ SÚČASŤOU JE AJ ZBIERKA HUMANITÁRNEJ POMOCI
Prešov 18.marca 2024 – Prešov sa pridal k európskym mestám, ktoré hostia výstavu mapujúcu emotívny príbeh vojnových udalostí na Ukrajine. Jej hlavným exponátom je sanitka zničená ruskými vojskami pri Charkove v septembri 2022. Súčasťou výstavy je taktiež séria fotografií zachytávajúcich dobrovoľnícke aktivity občianskeho združenia Podaj ďalej Prešov, ktoré do dnešného dňa dopravilo na Ukrajinu viac ako 220 ton humanitárnej pomoci.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK