Štvrtok, 18. apríl 2024
Meniny má Valér | zajtra Jela

Verejnosť vyberá najlepších v cestovnom ruchu Prešovského kraja 2017

Začala sa hlasovacia časť ocenení Najlepší v cestovnom ruchu Prešovského kraja 2017. Verejnosť v online hlasovaní vyberá NAJ zariadenia, zamestnancov a produkty cestovného ruchu.

Štvrtý ročník ocenení Najlepší v cestovnom ruchu Prešovského kraja vyhlásila Krajská organizácia cestovného ruchu (KOCR) Severovýchod Slovenska, ktorá zastrešuje rozvoj cestovného ruchu v Prešovskom kraji.

Hlavnou úlohou ocenenia Najlepší v cestovnom ruchu Prešovského kraja je oceniť a motivovať ľudí, ktorí pracujú v cestovnom ruchu, pomáhajú pri jeho rozvoji a môžu byť vďaka svojim kvalitám vzorom pre ostatných. Ocenenie má dve formy – výber odbornej poroty a online hlasovanie verejnosti.

Do konca novembra 2017 mohla široká verejnosť nominovať osobnosti, organizácie, produkty, zariadenia a zamestnancov, ktorí prispievajú k rozvoju turizmu v kraji.

Z nominácií vyberie víťazné osobnosti a produkty odborná porota. Najlepšie zariadenia, zamestnancov a jeden najobľúbenejší produkt vyberá verejnosť v online hlasovaní od 14. decembra 2017 do 14. januára 2018 na stránke www.severovychod.sk.

Hlasovať je možné v kategóriách NAJ kultúrno-náučné zariadenie, NAJ informačné zariadenie, NAJ ubytovacie zariadenie, NAJ reštaurácia, NAJ kaviareň/bar/čajovňa, NAJ zamestnanec CR a NAJ produkt 2017. Práve kategória NAJ produkt je od minulého roka posilnená aj hlasovaním verejnosti, kvôli popularizácii zaujímavých a prínosných aktivít v oblasti rozvoja turizmu. Nominovaných bolo spolu trinásť produktov podporujúcich návštevnosť kraja a služby v cestovnom ruchu.

„Už samotná nominácia je pre zariadenia, produkty i zamestnancov určitou satisfakciou, zviditeľnením a ocenením ich doterajších kvalít. Spoločným menovateľom nominovaných je kvalita a atraktívnosť daného zariadenia alebo produktu a úroveň služieb, ktoré poskytujú. O anketu a ocenenie je veľký záujem zo strany odbornej i laickej verejnosti, z čoho máme veľkú radosť, “ uviedol Martin Janoško, riaditeľ KOCR Severovýchod Slovenska.

Víťazi si ocenenia prevezmú už tradične na najväčšej slovenskej výstave cestovného ruchu ITF Slovakiatour 25. januára 2018 v Bratislave.

Nominované produkty

HLASOVANIE

Ocenení v roku 2016
V roku 2016 bol za celoživotný prínos ocenený Peter Chudý, ktorý celý svoj pracovný život zasvätil práci na rozvoji turizmu a športu vo Vysokých Tatrách a ich propagácii doma i v zahraničí. Za podnikanie získali ocenenie manželia Dana a Ján Korčákovci, ktorí stoja za obnovením kúpeľnej tradície v Červenom Kláštore. V oblasti vzdelávania bol ocenený Peter Slančo, riaditeľ SOŠ Horný Smokovec, ktorá desiatky rokov vzdeláva budúcich pracovníkov v cestovnom ruchu s dôrazom na praktické zručnosti. Za rozvoj cestovného ruchu ocenili Michaelu Rafajovú, ktorá sa rozvoju turizmu a propagácii kraja venovala ako pracovníčka SACR ako aj početnými aktivitami v rôznych oblastiach verejného života. Ako NAJ produkty boli porotou ocenené festivaly Medvedie dni 2016 a Made in Slovakia 2016, ktoré sú každoročne inovované a lákajú tisíce návštevníkov.

Verejnosť hlasovaním rozhodla o NAJ kultúrnom zariadení, ktorým sa za rok 2016 stalo Kultúrno-turistické centrum Bardejov známe aj ako Poľsko-slovenský dom. Titul NAJ zábavné/relaxačné zariadenie získalo Lanové centrum Outdoorpark v Prešove. NAJ informačnou kanceláriou bola v roku 2016 Mestská informačná kancelária Poprad. V silnej konkurencii sa NAJ ubytovacím zariadením stal Hotel Zelená Lagúna**** na brehu Domaše, NAJ reštauráciou je reštaurácia Poézia v Hoteli Hviezdoslav v Kežmarku a titul NAJ kaviareň/bar/čajovňa si vyslúžila kaviareň Nestville Chocolate v Hniezdnom. NAJ zamestnancom sa stal Matúš Baláž, ktorý pôsobí ako čašník vo víťaznej reštaurácii Poézia. Verejnosť hlasovala aj o produkte, najviac hlasov si vyslúžil projekt videopozvánky Oddych duše do destinácie Kúpeľov Vyšné Ružbachy z dielne žiakov SOŠ Stará Ľubovňa.

Ocenení v predošlých ročníkoch

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK