PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/16936/ako_si_v_klube_nadanych_deti_vysnivali_vianoce.html

Ako si v Klube nadaných detí vysnívali Vianoce

Posledné stretnutie školákov z Klubu nadaných detí Prešov sa v tomto roku premenilo na vianočnú tvorivú dielňu. Nadané deti vyrobili pozdravy, ktoré symbolizovali vysnívané Vianoce.

Úvod stretnutia nadaných detí z Prešova patril vianočným pesničkám v slovenskom, ale aj anglickom jazyku. Vianočný spev vystriedala radosť z výroby vianočného pozdravu.

Časy bez mobilných telefónov a internetu si dnešné deti nepamätajú. O tom, že kedysi sa papierové pozdravy posielali poštou (a radi sme oblizovali poštové známky) sa dozvedeli šikovní školáci počas vysvetľovania spôsobu ručnej výroby vianočných pozdravov. Tvorivosť a fantázia, spolupráca, ale aj individuálna práca každého výtvarného umelca sa prejavila počas výroby samotných pozdravov. Tie boli krásne, výtvarne dotvorené a pripravené na odoslanie.

V závere stretnutia si členovia Klubu nadaných detí v Prešove pripomenuli aktivity, ktoré realizovali počas celého roka. Vianočné darčeky (vianočná pohľadnica KND a sladká odmena) boli určené všetkým členom klubu nadaných.

Želáme krásne prežitie vianočných sviatkov, bielu zimu a všetko najlepšie v novom roku!

 
21.12.2017 | Autor: Ľuboš Lukáč | Vzdelávanie a školstvo | čítané: 1378 krát