Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

Lúpež na čerpacej stanici v Prešove

Kriminalisti z oddelenia násilnej kriminality OR PZ v Prešove objasnili v uplynulých dňoch lúpež na čerpacej stanici v Prešove zo septembra tohto roku.

Zo zločinu lúpeže vyšetrovateľ obvinil 29 ročného muža z obce Budimír, okr. Košice-okolie. K lúpeži došlo 8.9.2017 v čase okolo 22.10 h, kedy do predajných priestorov čerpacej stanice prešovskom Sídlisku III vošiel neznámy muž. Maskujúc sa kapucňou na hlave pristúpil k pracovníkovi vonkajšej obsluhy, chytil ho za ruku a žiadal od neho všetky peniaze. V tom zo šatne vyšla pracovníčka pokladne, na ktorú spoza pása vytiahol nôž, ktorým sa zahnal a bodol ním do pultu pri pokladni a aj od nej pýtal peniaze. Žena v obave o svoj život a zdravie vybrala z pokladne peniaze, ktoré od nej muž zobral, nôž schoval pod oblečenie a z čerpacej stanice ušiel. K zraneniam pri lúpeži nedošlo. Škoda bola vyčíslená na 430. - €. Na objasnení prípadu následne intenzívne pracovali príslušníci oddelenia násilnej kriminality z OR PZ v Prešove, ktorí v uplynulých dňoch zistili totožnosť podozrivého a následne ho aj vypátrali a zadržali. Ide o už spomínaného 29 ročného muža z Budimíra. Na základe zabezpečených dôkazov vyšetrovateľ tohto muža obvinil zo zločinu lúpeže, umiestnil do cely policajného zaistenia a spracoval podnet na jeho vzatie do väzby.

V prípade dokázania viny hrozí obvinenému mužovi trest odňatia slobody na 7 – 12 rokov.

Mohlo by Vás zaujímať
Krádež šperkov
Náušnice, prstene, retiazky
Ukradnuté dopravné značky
Jazdil pod vplyvom alkoholu
Taxikár jazdil po strede cesty
Dopravno-bezpečnostná akcia
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK