Sobota, 01. jún 2024
Meniny má Žaneta | zajtra Xénia, Oxana

Primátorkin charitatívny punč pomáhal

Prešovčania pomáhali ľuďom v núdzi aj prostredníctvom charitatívneho primátorkinho punču. Trom prešovským organizáciám tak venovali takmer deväťsto eur.

„Ďakujem všetkým, ktorí túto myšlienku podporili, a vďaka ktorým sa podarilo vyzbierať peknú sumu. Teším sa, že aj takýmto spôsobom môžeme pomôcť ľuďom, ktorí sa ocitli v nepriaznivých životných situáciách, “ uviedla primátorka Andrea Turčanová v súvislosti s odovzdávaním výťažku z charitatívneho primátorkinho punču. Prešovčania dobrovoľnými príspevkami za podávaný punč darovali ľuďom v núdzi 864,20 eur. Takmer deväťsto eur primátorka rozdelila pre tri prešovské organizácie, ktoré sa venujú ľuďom v núdzi – OZ Návrat, Centrum pre obnovu rodiny Dorka a Grécko-katolícka charita Prešov.

Prešovčania tak opäť ukázali veľké srdce pomoci a svojimi príspevkami zmiernili ťažké chvíle, ktoré ľudia v núdzi musia prekonávať.

Počas piatich dní sa rozdalo 100 litrov primárkinho punču, na ktorý bolo použitých 90 litrov vína, 10 litrov sirupu, džúsu a ďalších špeciálnych prísad a tiež korenín. Príspevok za dvojdecový nápoj bol dobrovoľný, v priemere pritom ľudia darovali takmer dve eurá – niektorí prispeli zopár centami, no našli sa tiež darcovia, ktorí venovali aj po dvadsať eur.

Mohlo by Vás zaujímať
Do kampane „superhrdinov“, Týždňa dobrovoľníctva 2024, sa zapojilo takmer 5600 ľudí. Prešovský kraj s najvyšším podielom!
Heslo „Staň sa hrdinom/hrdinkou malých veľkých skutkov“ prilákalo zapojiť sa do obľúbenej kampane Týždeň dobrovoľníctva, ktorá sa konala 20. - 26. mája, spolu 5578 ľudí. Tí v pripravených aktivitách venovali 16 646 hodín svojho času dobrovoľníctvu, čo pri prepočte na ekonomickú hodnotu práce predstavuje vyše 93 000€.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK