PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/16987/v_presove_spoznaju_velikanov_dejin.html

V Prešove spoznajú Velikánov dejín

Členovia Klubu nadaných detí Prešov spoznajú Velikánov dejín vďaka spolupráci celoslovenskej iniciatívy Rozumieme nadaným a neziskovej, verejno-prospešnej organizácie Štúdio Nádej.

Nadané deti z Prešova sa prenesú do sveta Velikánov dejín počas stretnutí členov Klubu nadaných detí, prvého klubu nadaných a talentovaných detí na Slovensku. Zaujímavé spoznávanie série dvadsiatich životných príbehov sa stane základom pre prácu nadaných detí. Vedomostné kvízy, maľovanky a rôzne aktivity sa stanú zárukou záujmu. Je sa teda na čo tešiť.

Všetky z príbehov prinášajú ponaučenie zo životných osudov Velikánov Dejín. Nadaní školáci sa postupne oboznámia so svetovými dejinami plnými osudov velikánov, ktoré určite zaujmú: Makabejci, Marco Polo, Jana z Arku, Krištof Kolumbus, Leonardo da Vinci, Galileo Galilei, William Bradford, Pocahontas, Benjamin Franklin, George Washington, Ludwig van Beethoven, Abraham Lincoln, Florence Nightingale, Harriet Tubman, Louis Pasteur, Thomas Alva Edison, Alexander Graham Bell, Marie Curie-Sklodowska, bratia Wrightovci, Helen Keller.

Zaujímavé cestovanie svetovými dejinami prostredníctvom animovaných filmov Velikáni Dejín je určené žiakom základných škôl. Interaktívne spoznávanie svetových osobností je plné životných osudov a náučných príbehov. Súčasťou spoznávania sú špeciálne bonusy – vedomostné úrovne kvízu, videoukážky ku kvízom, maľovanky a aktivity. Režisérom a producentom filmových príbehov je Richard Rich, ktorý sa podieľal na príprave animovaných biblických príbehov ako aj príbehov z dielne Walt Disney (Pocahontas, Macko Pu, Líška a pes).

Samotná realizácia projektu spoznávania svetových dejín a zaujímavých osobností sa uskutoční počas školského roka. O projekte Velikáni dejín sa viac dozviete na stránke prešovských nadaných detí.

 
24.1.2018 | Autor: Ľuboš Lukáč | Vzdelávanie a školstvo | čítané: 1450 krát