Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Novoročná čaša vína na Prešovskej univerzite

K tradičným univerzitným podujatiam, konajúcim sa začiatkom nového kalendárneho roka, neodmysliteľne patrí novoročná časa vína, ktorá sa na pozvanie rektora Prešovskej univerzity v Prešove (PU) prof. Petra Kónyu uskutočnila 22. januára v Študentskej jedálni PU.

Tohtoročného priateľského stretnutia s vedením univerzity sa zúčastnilo vyše 350 pedagogických zamestnancov.

„Uplynulý rok bol významným v živote univerzity. Bol to rok, kedy sme si pripomenuli 20. výročie založenia PU a taktiež 350. výročie počiatkov vysokého školstva v našom meste. Samozrejme, ani zďaleka nebol naplnený len oslavami, ale taktiež významnými výsledkami a úspechmi či už v oblasti vedy, výskumu a vzdelávania, “ zneli úvodné slová rektora univerzity.

Prof. Kónya zároveň doplnil, že univerzite sa aj napriek nepriaznivému demografickému vývinu darí udržať pomerne vysoký záujem uchádzačov o štúdium, čoho dôkazom je umiestnenie v prvej štvorke najväčších slovenských univerzít tomto akademickom roku. „Som rád, že naša univerzita úspešne pokračuje aj v internacionalizácii, čo sa prejavuje na zvyšovaní počtu zahraničných študentov, čím sa opäť dostávame medzi popredné nielen slovenské univerzity v týchto ukazovateľoch, “ bilancoval rektor, ktorý neopomenul ani najväčšie investičné akcie za uplynulý rok.

„Stojíme na prahu nového roka, roka, ktorý bude v porovnaní s tým minulým asi menej bohatý na celouniverzitné oslavy, som však presvedčený, že bude minimálne taký bohatý na naše výsledky a úspechy. Čaká nás tvrdá práca, ale verím, že spoločnými silami zvládneme všetky ťažkosti a problémy, ktoré budú vyplývať z mnohých výziev stojacich pred nami, “ uviedol rektor prof. Kónya, ktorý na záver svojho príhovoru všetkým zamestnancom úprimne poďakovať za vykonanú prácu v uplynulom roku. „Želám Vám pevné zdravie, veľa šťastia, úspechov a elánu do práce v novom roku, “ uzavrel rektor.

Mohlo by Vás zaujímať
V PREŠOVE OTVORILI VÝSTAVU MAPUJÚCU VOJNU NA UKRAJINE. JEJ SÚČASŤOU JE AJ ZBIERKA HUMANITÁRNEJ POMOCI
Prešov 18.marca 2024 – Prešov sa pridal k európskym mestám, ktoré hostia výstavu mapujúcu emotívny príbeh vojnových udalostí na Ukrajine. Jej hlavným exponátom je sanitka zničená ruskými vojskami pri Charkove v septembri 2022. Súčasťou výstavy je taktiež séria fotografií zachytávajúcich dobrovoľnícke aktivity občianskeho združenia Podaj ďalej Prešov, ktoré do dnešného dňa dopravilo na Ukrajinu viac ako 220 ton humanitárnej pomoci.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK