PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/16988/novorocna_casa_vina_na_presovskej_univerzite.html

Novoročná čaša vína na Prešovskej univerzite

K tradičným univerzitným podujatiam, konajúcim sa začiatkom nového kalendárneho roka, neodmysliteľne patrí novoročná časa vína, ktorá sa na pozvanie rektora Prešovskej univerzity v Prešove (PU) prof. Petra Kónyu uskutočnila 22. januára v Študentskej jedálni PU.

Tohtoročného priateľského stretnutia s vedením univerzity sa zúčastnilo vyše 350 pedagogických zamestnancov.

„Uplynulý rok bol významným v živote univerzity. Bol to rok, kedy sme si pripomenuli 20. výročie založenia PU a taktiež 350. výročie počiatkov vysokého školstva v našom meste. Samozrejme, ani zďaleka nebol naplnený len oslavami, ale taktiež významnými výsledkami a úspechmi či už v oblasti vedy, výskumu a vzdelávania, “ zneli úvodné slová rektora univerzity.

Prof. Kónya zároveň doplnil, že univerzite sa aj napriek nepriaznivému demografickému vývinu darí udržať pomerne vysoký záujem uchádzačov o štúdium, čoho dôkazom je umiestnenie v prvej štvorke najväčších slovenských univerzít tomto akademickom roku. „Som rád, že naša univerzita úspešne pokračuje aj v internacionalizácii, čo sa prejavuje na zvyšovaní počtu zahraničných študentov, čím sa opäť dostávame medzi popredné nielen slovenské univerzity v týchto ukazovateľoch, “ bilancoval rektor, ktorý neopomenul ani najväčšie investičné akcie za uplynulý rok.

„Stojíme na prahu nového roka, roka, ktorý bude v porovnaní s tým minulým asi menej bohatý na celouniverzitné oslavy, som však presvedčený, že bude minimálne taký bohatý na naše výsledky a úspechy. Čaká nás tvrdá práca, ale verím, že spoločnými silami zvládneme všetky ťažkosti a problémy, ktoré budú vyplývať z mnohých výziev stojacich pred nami, “ uviedol rektor prof. Kónya, ktorý na záver svojho príhovoru všetkým zamestnancom úprimne poďakovať za vykonanú prácu v uplynulom roku. „Želám Vám pevné zdravie, veľa šťastia, úspechov a elánu do práce v novom roku, “ uzavrel rektor.

 
24.1.2018 | Autor: Anna Polačková | Spoločnosť | čítané: 1942 krát