Utorok, 30. apríl 2024
Meniny má Anastázia | zajtra Sviatok práce

Obmedzenie na ulici Za Kalváriou

Výkopové práce na obrátisku MHD na ulici Za Kalváriou si vyžiadajú obmedzenia. Potrvajú od 29. 1. 2018 do 18. 2. 2018.

R o z h o d n u t i e

Mesto Prešov, ako príslušný orgán štátnej správy na úseku cestnej dopravy a pozemných komunikácií (cestný správny orgán), vykonávajúci miestnu štátnu správu vo veciach miestnych a účelových komunikácií podľa §3 ods. 2 zákona č. 135/1961 Zb.o pozemných komunikáciách (cestný zákon) v znení neskorších predpisov v súlade s ustanovením §46 zákona č. 71/1967 Zb. o správnom konaní a v súlade s VZN mesta č.4/2009 o zvláštnom užívaní miestnych komunikácií, verejného priestranstva a zelene, po posúdení žiadosti Združenie D1 Prešov, Budovateľská 59, 080 01 Prešov zo dňa 16.01.2018 (ďalej len „žiadateľ“) konajúc podľa ustanovenia §8 ods. 1 cestného zákona

p o v o ľ u j e

zvláštne užívanie miestných komunikácií verejného priestranstva a verejnej zelene
z dôvodu realizácie „Vodovodná prípojka havarijnej nádrže tunela Prešov – stavebná časť, “ za týchto podmienok:

1. Miesto: Za Kalváriou, na miestnej komunikácii - obratisko MHD na par. č. KN-C 14993/5 a 9472/9 k. ú. Prešov vo vlastníctve Národnej diaľničnej spoločnosti, a.s. , Dúbravská cesta 14, 841 04 Bratislava,

2. Rozsah rozkopávky: cesta: 1,1 x 44m = 48,4m2

3. Rozsah osobitného užívania (záberu) verejného priestranstva: 96,8 m2 x 5 dní

4. Termíny rozkopávky:
a) Začatie: 29.01.2018 od 7,30 hod
b) Ukončenie: 18.02.2018
c) Uvedenie do pôvodného stavu: 30.03.2018 uložením živičného krytu na komunikácii v dvoch vrstvách 5 + 4 cm alebo podbetónovaním a uložením živičného krytu hrúbky 6 cm s preliatím špár liatym asfaltom medzi starým a novým krytom komunikácie.

5. Výkopové práce, ktoré prekročia dobu 5 dní, je žiadateľ povinný označiť na dobre viditeľnom mieste identifikačnou tabuľkou. Ak výkopová ryha presiahne dĺžku 50 m, žiadateľ umiestni tabuľku s min. rozmermi 80 x 50 cm na obidvoch koncoch rozkopávky.

Tabuľka musí obsahovať:
a) názov stavby, meno, adresu a číslo telefónu žiadateľa,
b) meno a číslo telefónu pracovníka zodpovedného za výkopové práce,
c) dátum začatia a ukončenia výkopových prác.

6. Do termínu uvedenia rozkopávky do pôvodného stavu je žiadateľ povinný rozkopávku pravidelne dosypávať a ošetrovať.

7. Žiadateľ je povinný po uvedení miesta zvláštneho užívania do pôvodného stavu najneskoršie do 5 dní fyzicky odovzdať miesto zvláštneho užívania správcovi komunikácie, správcovi verejného priestranstva a verejnej zelene a cestnému správnemu orgánu, o čom sa vyhotoví písomný záznam.

8. Žiadateľ je povinný po uvedení miesta zvláštneho užívania do pôvodného stavu bez prieťahov zabezpečiť odstránenie skrytých závad v záručnej lehote 60 mesiacov od písomného odovzdania ukončenej spätnej úpravy rozkopávky. Ak sa tak nestane, závady odstráni správca na náklady žiadateľa.

9. Písomné odovzdanie a prevzatie spätných úprav rozkopávky bude vykonané na podnet žiadateľa, ktorý doloží k preberaniu písomné vyjadrenie majetkového správcu miestnych komunikácií, verejného priestranstva a verejnej zelene.

10. V prípade rozkopávky miestnej komunikácie je žiadateľ povinný povrchovú vrstvu pred začiatkom výkopových prác narezať rezačom špár, zásyp ryhy vykonať štrkopieskom alebo štrkodrvou so zhutnením po vrstvách a rozkopávku uviesť do pôvodného stavu pri zachovaní pôvodných vrstiev a únosnosti podložia miestnej komunikácie.

11. Výkopový materiál a zemina sa nesmie uložiť na vozovku a chodník, táto bude ihneď pri výkope odvážaná.

12. Žiadateľ je povinný v dostatočnom predstihu pred začatím rozkopávky zabezpečiť vytýčenie všetkých podzemných vedení u ich správcov.

13. Ak v dôsledku vykonávania prác na rozkopávke dôjde k znečisteniu a poškodeniu miestnej komunikácie, žiadateľ je povinný okamžite zabezpečiť zjazdnosť a bezpečné užívanie komunikácie.

14. Pre zaistenie bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky je žiadateľ povinný obmedzenie dopravy na miestnej komunikácii vyznačiť dopravným značením a zariadením podľa zákona NR SR č. 8/2009 Z. z. o cestnej premávke v znení neskorších predpisov a v zmysle jeho vykonávacej vyhlášky MV č. 9/2009 Z. z. v znení neskorších predpisov v súlade so situáciu dopravného značenia odsúhlasenou Krajským dopravným inšpektorátom v Prešove.

15. Vzhľadom na charakter zvláštneho užívania sa súčasne povoľuje uzávierka miestnej komunikácie za dodržania nasledovných podmienok:
a) Miesto uzávierky: Prešov, Za Kalváriou – obratisko MHD
b) Druh uzávierky: krátkodobá
c) Dĺžka uzávierky: obratisko MHD
d) Termín uzávierky: 29.01.2018 – 18.02.2018
e) Popis obchádzkovej trasy: Bez obchádzkovej trasy

Mohlo by Vás zaujímať
Sekčovská ulica bude čiastočne uzavretá
Mesto Prešov informuje vodičov o čiastočnej uzáverke Sekčovskej ulice v termíne od 22. do 26. apríla pre výkopové práce.
Aktualizácia dopravných obmedzení v meste
V Prešove dochádza k aktualizácii súčasných dopravných obmedzení v súvislosti s rekonštrukciou mosta na Lesíku delostrelcov. Do premávky sú zavádzané postupne od pondelka 15. 4. 2024. Sú výsledkom niekoľko-týždňového zberu dát a hľadania možností zefektívnenia premávky počas trvania stavebných prác.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK