Sobota, 01. jún 2024
Meniny má Žaneta | zajtra Xénia, Oxana

Obmedzenie na ulici Za Kalváriou

Výkopové práce na obrátisku MHD na ulici Za Kalváriou si vyžiadajú obmedzenia. Potrvajú od 29. 1. 2018 do 18. 2. 2018.

R o z h o d n u t i e

Mesto Prešov, ako príslušný orgán štátnej správy na úseku cestnej dopravy a pozemných komunikácií (cestný správny orgán), vykonávajúci miestnu štátnu správu vo veciach miestnych a účelových komunikácií podľa §3 ods. 2 zákona č. 135/1961 Zb.o pozemných komunikáciách (cestný zákon) v znení neskorších predpisov v súlade s ustanovením §46 zákona č. 71/1967 Zb. o správnom konaní a v súlade s VZN mesta č.4/2009 o zvláštnom užívaní miestnych komunikácií, verejného priestranstva a zelene, po posúdení žiadosti Združenie D1 Prešov, Budovateľská 59, 080 01 Prešov zo dňa 16.01.2018 (ďalej len „žiadateľ“) konajúc podľa ustanovenia §8 ods. 1 cestného zákona

p o v o ľ u j e

zvláštne užívanie miestných komunikácií verejného priestranstva a verejnej zelene
z dôvodu realizácie „Vodovodná prípojka havarijnej nádrže tunela Prešov – stavebná časť, “ za týchto podmienok:

1. Miesto: Za Kalváriou, na miestnej komunikácii - obratisko MHD na par. č. KN-C 14993/5 a 9472/9 k. ú. Prešov vo vlastníctve Národnej diaľničnej spoločnosti, a.s. , Dúbravská cesta 14, 841 04 Bratislava,

2. Rozsah rozkopávky: cesta: 1,1 x 44m = 48,4m2

3. Rozsah osobitného užívania (záberu) verejného priestranstva: 96,8 m2 x 5 dní

4. Termíny rozkopávky:
a) Začatie: 29.01.2018 od 7,30 hod
b) Ukončenie: 18.02.2018
c) Uvedenie do pôvodného stavu: 30.03.2018 uložením živičného krytu na komunikácii v dvoch vrstvách 5 + 4 cm alebo podbetónovaním a uložením živičného krytu hrúbky 6 cm s preliatím špár liatym asfaltom medzi starým a novým krytom komunikácie.

5. Výkopové práce, ktoré prekročia dobu 5 dní, je žiadateľ povinný označiť na dobre viditeľnom mieste identifikačnou tabuľkou. Ak výkopová ryha presiahne dĺžku 50 m, žiadateľ umiestni tabuľku s min. rozmermi 80 x 50 cm na obidvoch koncoch rozkopávky.

Tabuľka musí obsahovať:
a) názov stavby, meno, adresu a číslo telefónu žiadateľa,
b) meno a číslo telefónu pracovníka zodpovedného za výkopové práce,
c) dátum začatia a ukončenia výkopových prác.

6. Do termínu uvedenia rozkopávky do pôvodného stavu je žiadateľ povinný rozkopávku pravidelne dosypávať a ošetrovať.

7. Žiadateľ je povinný po uvedení miesta zvláštneho užívania do pôvodného stavu najneskoršie do 5 dní fyzicky odovzdať miesto zvláštneho užívania správcovi komunikácie, správcovi verejného priestranstva a verejnej zelene a cestnému správnemu orgánu, o čom sa vyhotoví písomný záznam.

8. Žiadateľ je povinný po uvedení miesta zvláštneho užívania do pôvodného stavu bez prieťahov zabezpečiť odstránenie skrytých závad v záručnej lehote 60 mesiacov od písomného odovzdania ukončenej spätnej úpravy rozkopávky. Ak sa tak nestane, závady odstráni správca na náklady žiadateľa.

9. Písomné odovzdanie a prevzatie spätných úprav rozkopávky bude vykonané na podnet žiadateľa, ktorý doloží k preberaniu písomné vyjadrenie majetkového správcu miestnych komunikácií, verejného priestranstva a verejnej zelene.

10. V prípade rozkopávky miestnej komunikácie je žiadateľ povinný povrchovú vrstvu pred začiatkom výkopových prác narezať rezačom špár, zásyp ryhy vykonať štrkopieskom alebo štrkodrvou so zhutnením po vrstvách a rozkopávku uviesť do pôvodného stavu pri zachovaní pôvodných vrstiev a únosnosti podložia miestnej komunikácie.

11. Výkopový materiál a zemina sa nesmie uložiť na vozovku a chodník, táto bude ihneď pri výkope odvážaná.

12. Žiadateľ je povinný v dostatočnom predstihu pred začatím rozkopávky zabezpečiť vytýčenie všetkých podzemných vedení u ich správcov.

13. Ak v dôsledku vykonávania prác na rozkopávke dôjde k znečisteniu a poškodeniu miestnej komunikácie, žiadateľ je povinný okamžite zabezpečiť zjazdnosť a bezpečné užívanie komunikácie.

14. Pre zaistenie bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky je žiadateľ povinný obmedzenie dopravy na miestnej komunikácii vyznačiť dopravným značením a zariadením podľa zákona NR SR č. 8/2009 Z. z. o cestnej premávke v znení neskorších predpisov a v zmysle jeho vykonávacej vyhlášky MV č. 9/2009 Z. z. v znení neskorších predpisov v súlade so situáciu dopravného značenia odsúhlasenou Krajským dopravným inšpektorátom v Prešove.

15. Vzhľadom na charakter zvláštneho užívania sa súčasne povoľuje uzávierka miestnej komunikácie za dodržania nasledovných podmienok:
a) Miesto uzávierky: Prešov, Za Kalváriou – obratisko MHD
b) Druh uzávierky: krátkodobá
c) Dĺžka uzávierky: obratisko MHD
d) Termín uzávierky: 29.01.2018 – 18.02.2018
e) Popis obchádzkovej trasy: Bez obchádzkovej trasy

Mohlo by Vás zaujímať
Na cestách pribudnú od 27.5. dve obmedzenia
Prešovčania sa musia od pondelka 27. mája 2024 pripraviť na dve dočasné obmedzenia. Jedno pribudne na Levočskej ulici a práce obmedzia dopravu aj na ulici Zborovská.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK