Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Tatran Stupava - MHK Tatran Prešov 25:29 (11:12)

Už v piatok večer nastúpili prešovskí hádzanári v 3. kole prvoligovej súťaže v Stupave proti domácemu celku, ktorý zatiaľ v súťaži nebodoval. Nepodarilo sa mu to ani do tretice, lebo v "tatranderby" boli lepší východniari, ktorí bez straty bodu spolu s Michalovcami vedú tabuľku, na druhé miesto ich určilo zatiaľ o dva góly horšie skóre.

Prešovčania potvrdzovali bodové ambície od prvých minút, základom bol dobrý výkon obrany a spoľahlivý Callo za ňou. V útoku sa zelenobieli presadili proti stupavskej obrane najmä vďaka úspešnej streľbe Tumidalského. Postupom času si vypracovali až päťgólový náskok, ktorý domáci znížili po tom, čo na kanoniera Prešova začali hrať osobnú obranu. Po zmene strán však ku zvratu nedošlo, hostia ťažili z pohyblivej obrany, ktorá získavala lopty a definitíva prišla pätnásť minút pred koncom, keď sa dostal na ihrisko Durkáč. Ten zaznamenal do záverečného hvizdu šesť (!) gólov, ktoré potvrdili dvojbodový prešovský zisk. Tréner Gabriel Káňa hodnotil vystúpenie svojich zverencov triezvo: "Víťazstvo má svoju cenu, v drese domácich hrali aj skúsení hádzanári - Ivica, Pavlík, či Prokop. Na našej hre je síce stále cítiť neskúsenosť mužstva, nevyvarujeme sa technických chýb, ale chlapci to nahrádzajú maximálnou bojovnosťou. Po troch kolách môžeme byť s troma víťazstvami spokojní."
Prešov: Callo, Olejník - M. Tabačko 3, Breja 4/2, Marušinec 2, Pašen, Hudák, Tumidalský 7, Ceperko 1, Jaščúr 1, Kavulič 5, Durkáč 6. Pred 150 divákmi rozhodovali J. a V. Nemčekovci.

Mohlo by Vás zaujímať
Prešovskí volejbalisti vyrovnali semifinálovú sériu
V sobotu pokračovala Niké Extraliga mužov druhými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu vyhrali v 5-setovej dráme 3:2 (25:16, 25:19, 18:25, 20:25, 15:11). V sérii na 3 výhry je stav vyrovnaný 1:1. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 1:1.
Prešovským volejbalistom po dvoch rokoch ušlo finále, zahrajú si o bronz
Vo štvrtok pokračovala Niké Extraliga mužov štvrtými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov opäť hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu dokázali reagovať na 2-setové manko, ale napriek vyrovnaniu padli v tajbrejku po setoch (21:25, 23:25, 25:22, 25:23, 12:15). Museli sa skloniť pre súperom, ktorý ich po výhre 3:1 na zápasy poslal do série o bronzové medaily. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 2:2.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK