Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Policajti z Obvodného oddelenia Policajného zboru Prešov - Sever zachránili ľudský život

Vo večerných hodinách minulého týždňa bola policajná hliadka Obvodného oddelenia Policajného zboru Prešov - Sever vyslaná operačným dôstojníkom na preverenie oznámenia, že na Ul. Makarenkovej v Ľuboticiach chce niekto spáchať samovraždu.

Hliadka po príchode na miesto zistila, že dom je uzamknutý a až na jednu izbu, sa nikde v dome nesvieti. Na zvonenie zvončeka ani opakované klopanie a búchanie do dverí nik nereagoval. Jeden z členov hliadky prostredníctvom požiarneho rebríka vyliezol na strechu domu, následne zliezol na balkón k izbe kde sa svietilo. Po chvíľke začul chrčanie a buchnutie vychádzajúce z domu. Nakoľko bola dôvodná obava, že je vážne ohrozený život a zdravie, zatlačil na balkónové okno, ktoré bolo len pritlačené a tak vošiel dnu.

Policajt využil svoje oprávnenie otvoriť byt, vstúpiť doň a vykonať opatrenia na odvrátenie hroziaceho nebezpečenstva ak je dôvodná obava, že je ohrozený život alebo vážne ohrozené zdravie osoby. Na schodisku sa nachádzala osoba, ktorá visela na koženom opasku upevnenom na konštrukcii zábradlia. Táto osoba, išlo o muža v strednom veku, už nejavila známky života, preto policajt okamžite pristúpil k tomuto mužovi,  odviazal mu opasok z krku a kontroloval základné životné funkcie. Následne otvoril dvere do domu a vpustil dnu záchranárov ...

41 ročnému mužovi bola poskytnutá pracovníkmi RZP odborná pomoc. Podľa vyjadrenia ošetrujúcej lekárky bola vykonaná v poslednej minúte.

Mohlo by Vás zaujímať
Krádež šperkov
Náušnice, prstene, retiazky
Ukradnuté dopravné značky
Jazdil pod vplyvom alkoholu
Taxikár jazdil po strede cesty
Dopravno-bezpečnostná akcia
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK