PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/17015/podakujeme_tym-_ktory_chodia_na_bicykli_pocas_celeho_roka.html

Poďakujeme tým, ktorý chodia na bicykli počas celého roka

Kostitras v spolupráci s Renátou Kmecovou sa zapájajú 9.2.2018 do celosvetovej akcie “Do práce na bicykli v Zime”, alebo Winter bike to work day a pozývajú Vás do ulíc Vášho mesta, ako inak, ak nie na bicykli.

Winter bike to work day sa na celom svete organizuje už po šiesty krát. Ľudia v rôznych kútoch sveta sa zapájajú do tejto aktivity, aby podporili myšlieku celoročného dochádzania na bicykli do práce, alebo do školy. Renáta Kmecová o pripravovanej akcii: “V rámci celosvetového podujatia Winter bike to work day, sme spolu s Prešovskou bicyklovou skupinou Kostitras, pripravili pre ľudí využívajúcich bicykel aj počas zimy, malé prekvapenie. Od rána 9.2.2018 budeme v uliciach Prešova rozdávať cyklistom malé nálepky. Popoludní medzi 14.00 - 19:00 budeme čakať vo dvore na Hlavnej ulici 103, t.j. pri kaviarni Dublin cafe, kde každý cyklista, ktorý príde, dostane malé občerstvenie - kávu, koláč a možno aj niečo iné.”

Cyklisti sa môžu prihlásiť do celosvetovej kampane, a tým sľúbia, že 9.2.2018 pôjdu bicyklom do práce alebo do školy. Zaregistrovaním tak získajú možnosť zúčastniť sa milej aktivity, o ktorú je tento deň obohatený. Náhodne vybrané dvojice, z prihlásených účastníkov z celého sveta, sa budú môcť navzájom spoznať a vzájomne si vymeniť malé darčeky.

V Prešove si cyklisti možnosť používania bicykla počas celého roka pripomínajú 6. januára na podujatí Cyklométa. Renáta Kmecová- organizátorka: “Podujatie predovšetkým poukazuje na nutnosť byť na cestách akokoľvek osvetlený, pretože bezpečnosť je pre cyklistu prvoradá, aj keby mal mať na sebe vysvietený vianočný stromček. V druhom rade sa snažíme propagovať cyklistickú dopravu ako udržateľný spôsob dopravy. Tento rok, kedy sa Cyklométa uskutočnila už tretíkrát, sme sa tešili skvelej účasti. Prešovom sa previezlo viac ako 50 cyklistov, ktorý boli ozdobený rôznymi vianočnými dekoráciami a svetielkami, tým najkrajšie ozdobeným sme odovzdali množstvo cien.”

“Chceme týmto vyzvať aj ľudí, ktorý nevyužívajú bicykel počas celého roka, prípadne vôbec, aby dali šancu bicyklu a skúsili ho využívať aspoň niekoľkokrát do týždňa na bežnú prepravu. Pre nás, ktorý tak robíme je to najjednoduchší, najlacnejší, najzdravší a čoskoro aj najrýchlejší spôsob prepravy v rámci mesta.”

foto: Peter Valenčin

 
7.2.2018 | Pridal: Redakcia PIS | Šport | čítané: 1865 krát