PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/17029/grizzly_slovakia_kosice__fk_ekoprim_presov_2-5.html

Grizzly Slovakia Košice – FK Ekoprim Prešov 2:5

Záverečný zápas sezóny zvládli Prešovčania z hernej stránky i výsledkovo. V derby proti Grizzly Košice s viacerými mladíkmi z juniorského tímu vyhrali 5:2.

Prvý polčas bol ale vyrovnaný. Do vedenia išli ako prví Prešovčania, futsalisti Grizzly Košice však dvomi gólmi otočili stav, Ekoprim dorovnal na 2:2 až na konci úvodného dejstva.

Od záveru prvej časti až do konca stretnutia boli hráči Prešova lepším tímom, hernú dominanciu umocnili aj gólmi, svojho súpera dobrou obranou a pressingom do ničoho vážnejšieho nepustili. Víťazstvo Prešova s viacerými mladými hráčmi mohlo byť aj výraznejšie, Šarišania však nepremenili viacero šancí.

O piatu výhru v ročníku sa dvoma gólmi pričinil aj Richard Pavol Vantruba (jeden gól dal z priameho kopu): „Bol to náročný a ťažký zápas. Z gólov i výhry mám dobrý pocit. Súperových hráčov sme dobre napádali už pri ich rozohrávke, daril sa nám pressing, Košičania na to ťažko hľadali recept. Zápas sme chceli vyhrať, išli sme doň naplno. Vychádzali sme z dobrej obrany, súper pri našom pressingu strácal lopty.“

Prešovčania si prevzali pohár a medaily za tretie miesto v druhej lige Východ, Tomášovi Eliašovi bola udelená cena fair play za pomoc protihráčovi pri zdravotnej indispozícii v decembrovom zápase s týmto mužstvom.

Juniori majstri
Počas minulého týždňa sa odohrali záverečné zápasy vo futsalovej extralige juniorov U18. Hráči FK Ekoprim Prešov zvíťazili v Košiciach nad Grizzly 2:1 a stali sa novými majstrami Slovenska vo futsale v tejto vekovej kategórii.

Štatistika
Grizzly Slovakia Košice – FK Ekoprim Prešov 2:5 (2:2)
Góly: 7. , 15. Gere - 5. , 27. Vantruba, 19. Šoltis, 26. Trojan, 30. Pisko. ŽK: Fedor - Pisko. Rozhodovali: Greško, Bančanský. 80 divákov.

Zostavy:
Grizzly Košice: Klembala, Kuruc, M. Gere, P. Gere, Lukáč, Kofčák, Bačo, Fedor, Kuruc
FK Ekoprim Prešov: Kapraľ, Chovan - Vantruba, Varga, Šoltis, Pisko, Kaľavský, Džubinský, Medoň, Marton, Trojan, Mihalík, Beliš, E. Kapraľ

 
16.2.2018 | Autor: Miroslava Baranová | Šport | čítané: 1174 krát