PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/17044/pre_p18_v_presove_vytvorila_dalsiu_skladbu_romsko-slovenska_kapela_f6.html

Pre P18 v Prešove vytvorila ďalšiu skladbu rómsko-slovenská kapela F6

Tím P18 má ďalšiu novinku. Je ňou piata skladba v príprave Národného stretnutia mládeže, ktoré sa uskutoční od 26. do 29. júla 2018 v Prešove.

Dostala názov "Nový štart". Stojí za ňou rómsko-slovenská kapela F6. Skladba vznikala viac ako polroka, na produkcii a aranžmánoch sa podieľali všetci členovia kapely F6. Inšpiráciou pre vznik piesne bola ďalšia téma duchovnej prípravy na P18 Odvážny rok, ktorá pozýva mladých k odvahe nechať sa uzdraviť. Celkovo vznikne deväť nových autorských skladieb. Prvú nahrala speváčka Sima Martausová, ďalšie Dominika Gurbaľová, kapela Heartbeat a tvorivá skupina Poetica Musica.

"Pieseň Nový štart je vyjadrením túžby nechať sa uzdraviť Ježišom. Pozýva poslucháčov, aby s Ježišovou pomocou "vstali zo svojich ochrnutí", " hovorí autor skladby Tadeáš Gavala. Spolu s celou kapelou pozýva mladých, aby prišli na P18 do Prešova, "pretože práve tam môžu zažiť Ježišov dotyk a počuť Jeho uzdravujúce slová: "Už dosť bolo pádov, sklamaní a trápenia v tvojom živote. Vstaň a buď uzdravený/á, " dodáva autor skladby. Kapela F6 vznikla v roku 2007. Jej činnosť zastrešuje Umelecké centrum F6. Kapela F6 doposiaľ vydala šesť hudobných albumov. Jej víziou je zmierenie slovenského a rómskeho národa.

K predchádzajúcich piesňam sa postupne pridajú ďalší slovenskí interpreti – Eva Hrešková, , FireFly, Lámačské chvály a ESPÉ. Na historicky treťom Národnom stretnutí mládeže P18 v Prešove (po R13 v Ružomberku – 2013; a P15 v Poprade – 2015) začnú slovenskí mladí oficiálne prípravy na SDM v Paname. Organizuje ho Katolícka cirkev na Slovensku. Generálnym partnerom je mesto Prešov. Podobne ako dve predošlé akcie bude opäť programovo späté so SDM, na ktoré pozýva pápež. Ten ako tému pre rok 2018 vybral slová „Neboj sa, Mária, našla si milosť u Boha“, s podtitulom: Odvaha žiť v prítomnosti. Z toho vznikol Odvážny rok. V týchto dňoch prebieha prvá fáza prihlasovania. Využilo ju už vyše 2 600 ľudí.

Viac informácií o samotnom podujatí je možné nájsť na oficiálnej stránke www.narodnestretnutiemladeze.sk .

 
24.2.2018 | Autor: Komunikačný tím P18 | Spoločnosť | čítané: 1577 krát