PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/17047/presov_karate_lady_-_lucia_langosova_cestuje_na_svetovy_pohar.html

Presov Karate lady - Lucia Langošová cestuje na svetový pohár

V priebehu februára sa PRESOV KARATE KIDS zúčastnili viacerých vrcholových súťaží v rámci Slovenskej republiky.

Prvou súťažou bolo 1. kolo Slovenského pohára - detí, ktoré sa uskutočnilo dňa 10.02.18 v Trenčíne. PRESOV KARATE KIDS získali na najvyššom možnom fóre v rámci vrcholového detského karate 13 medailí! (1-5-7).
Na súťaži sa stretli špičky Slovenska v detských kategóriách KATA, KUMITE a AGILITY. PRESOV KARATE KIDS v Trenčíne nielen športovali, naberali skúsenosti, ale aj miešali karty v popredných umiestneniach.

VÝSLEDKY PRESOV KARATE KIDS v 1. kole SR pohára detí v karate:

Hamajdáková Jasmína: Kumite dievčatá 6-7 rokov do 20kg 1. miesto + Agility dievčatá 6 ročné /10/ -3 miesto
Balucha Kryštof : Agility chlapci 5 roční /13/ - 2. miesto + Kata chlapci 5 rokov /6/ - 2. miesto
Kočišová Katarína: Kumite mladšie žiačky 8-9 rokov nad 37kg začiatočníčky + 2. miesto Agility dievčatá 8 ročné /22/ - 3. miesto
Kašprišin Marko : Agility chlapci 11 roční /33/ 2. miesto
Porjanda Jakub : Agility chlapci 11 roční /33/ 2. miesto
Katrenič Dávid Jakub: Kumite starší žiaci 10-11 rokov nad 40kg začiatočníci - 3. miesto
Kočiš Radovan: Kumite starší žiaci 10-11 rokov do 40kg začiatočníci -3. miesto
Halecká Sofia: Kumite mladšie žiačky 8-9 rokov do 27kg začiatočníčky - 3. miesto
Salaganičová Ingrid : Agility dievčatá 10 ročné /21/ - 3. miesto
Mančev Jakub : Agility chlapci 6 roční /22/ - 3. miesto

Ďalšie výsledky PRESOV KARATE KIDS, nájdete cez tento link: https://www.sutazekarate.sk/sutaze_klubvysl.php?klub=79&sutaz=77

Ďalšou super súťažou bol ORAVA CUP 2018, ktorý sa uskutočnil dňa 24.02.2018. PRESOV KARATE KIDS ani tu neobišli naprázdno a s bilanciou (2-3-5) - 10 MEDAILÍ, nadmieru prekonali očakávania. LUCIA LANGOŠOVÁ a DÁVID KOSTOLNÍK sa po súťažnej pauze opäť predstavili na tatami. V zostave aj s nováčikmi sa PRESOV KARATE KIDS v sobotné mrazy vybrali bojovať na ORAVU. Detičky boli správne motivované perfektnými pohármi, vyššími ako samotné TATRY, ktoré sa dali na tejto súťaži vyhrať.

352 zúčastnených zápasníkov, 39 klubov - nešlo teda len o rýchly prednes, nabalenie kovov a odchod domov, ale počty predpovedali riadnu konkurenciu a veľké boje. To sa aj potvrdilo a veľa prešovských "malých hviezd" na vlastnej koži potvrdilo, že na to, aby si bol dobrý, musíš proste makať stále, lebo iný makajú určite... . V celkovom hodnotení išlo o super zápasy, super atmosféru so super rozhodcami... Túto súťaž, ktorá potešila nejednu detskú dušičku, ďalší rok PRESOV KARATE KIDS určite opätovne navštívia.
Súťaže sa zúčastnila aj Lucia LANGOŠOVÁ v rámci prípravy na budúco týždňový SVETOVÝ POHÁR v Salzburgu v Rakúsku (02. -04.03.2018). Lucia sa opäť dostáva do starej formy a triumfovala pre PREŠOV na tejto super súťaži. Lucia opäť potvrdila, že ak trénuje, je už len v jej hlave, či dokáže v SALZBURGU prekonať sama seba...
Ďalším do partie bol aj Dávid KOSTOLNÍK, ktorý po dlhej tréningovej pauze zúročil dlhoročné skúsenosti a taktiež triumfoval v najťažšej mužskej kategórii. Škoda, že Dávid netrénuje a venuje sa iným povinnostiam, pretože jeho rýchlostné schopnosti a talent ho predurčujú k tomu, aby dominoval medzi "ťažko - tonážnikmi".

VÝSLEDKY PRESOV KARATE KIDS na ORAVA CUP 2018:

nájdete cez link: https://www.sutazekarate.sk/sutaze_klubvysl.php?klub=79&sutaz=71

 
27.2.2018 | Autor: Ľubomír Čiernik | Mesto Prešov | čítané: 2593 krát