Utorok, 28. máj 2024
Meniny má Viliam | zajtra Vilma

Je to fakt! Zrýchlené vlaky sú realitou.

Podarilo sa. Prešovčania pocestujú vlakom rýchlejšie. Do Košíc sa v dopravných špičkách cestujúci dostanú vlakom za rovnakú dobu ako autom.

Zrýchlené vlaky (REX) medzi Prešovom a Košicami začnú premávať už 6. marca. Iniciatíva prešovskej primátorky Andrey Turčanovej za rýchlejšie vlakové spojenie do Košíc dostala zelenú. Alternatíva k cestovaniu autobusmi a osobnými vozidlami sa tak stáva realitou.

Cestá potrvá necelú polhodinu
Ide o impulz, ktorý si dáva za cieľ zvýšiť podiel cestovania hromadnou verejnou dopravou medzi Prešovom a Košicami. „Cestujúci vo vlakoch sa vyhnú dopravným kolónam a zápcham, “ skonštatovala primátorka Andrea Turčanová. Zrýchlené vlaky trasu medzi druhým a tretím najväčším mestom Slovenska absolvujú len s jednou zastávkou za necelú polhodinu.

Prvý zrýchlený vlak na tejto trase vyrazí v pondelok 5.3 ráno o 6.00 h z prešovskej Hlavnej stanice, zastaví iba v Kysaku a do Košíc dorazí o 6.29 h. Ďalšie zrýchlené vlaky z Prešova budú odchádzať o 7.09 h , 8.11 h, 14.21 h 16.17 h.

Z Košíc budú zrýchlené vlaky zasa odchádzať o 6.14 h, 15.14 h, 16.14 h, 17.15 h

Doposiaľ medzi Prešovom a Košicami premávali len osobné vlaky, okrem rýchlika do Bratislavy, resp. rýchlika súkromného prepravcu do Prahy.

Mohlo by Vás zaujímať
Na cestách pribudnú od 27.5. dve obmedzenia
Prešovčania sa musia od pondelka 27. mája 2024 pripraviť na dve dočasné obmedzenia. Jedno pribudne na Levočskej ulici a práce obmedzia dopravu aj na ulici Zborovská.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK