Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Z kabáta zmizla peňaženka s peniazmi

Na polícií v Prešove oznámil včera podvečer 57 ročný Prešovčan krádež peňazí z kabáta.

Okradnutý muž bol v stredu (28.2.2018) popoludní v jednej z prešovských reštaurácií. Na vešiak v reštaurácií si zavesil kabát, v ktorom nechal aj peňaženku s peniazmi. To využil zatiaľ neznámy páchateľ a mužovi ukradol peňaženku, ktorú nechal vo vnútornom vrecku kabáta. Spôsobená škoda bola vyčíslená na 1 700. - €. Polícia začala trestné stíhanie pre prečin krádeže.

Pozor na vreckových zlodejov
Šikovnému vreckárovi stačí iba pár sekúnd na to, aby Vás okradol a spôsobil veľa ťažkostí. Menej lákavá už je i predstava vybavovania dokladov, o ktoré ste pri krádeži prišli. Vždy je lepšie krádeži predísť, ako ju neskôr riešiť. Známe ľudové porekadlo: „Príležitosť robí zlodeja!“ skutočne platí.
Najobľúbenejším cieľom vreckových zlodejov bývajú peňaženky. Nie zriedkavejšie sú to mobilné telefóny, platobné karty či dokonca celé nákupné tašky a kabelky. Nenechávajte ich preto bez dozoru ani pri nakupovaní. Rozumné nie je „odloženie“ kabelky do nákupného vozíka. Môže sa totiž ľahko stať, že v okamihu, keď sa zapozeráte na zaujímavú akciovú ponuku, kabelka je preč. Noste preto kabelku na ramene s rukou na zapínaní. Občas ju skontrolujte, či je riadne uzatvorená. Nespúšťajte ju z očí ani v prostriedkoch MHD. Tlačenice sú rajom pre drobných zlodejov. Ak sa v nejakej ocitnete, buďte mimoriadne obozretní.
Ak nosíte peňaženku v oblečení, využívajte vnútorné vrecká, ideálne by bolo, ak by sa dali zapnúť alebo uzatvoriť zipsom. Za úvahu stojí i oddelené nosenie peňazí a dokladov. Pamätajte, že veľký obnos peňazí nepatrí do peňaženky. Pri veľkých nákupoch využívajte platobnú kartu. Aj bankové inštitúcie však upozorňujú na nebezpečenstvo písania PIN – kódu priamo na platobnú kartu. Pre zlodeja už nie je žiaden problém vyprázdniť Vám účet skôr, ako stihnete krádež nahlásiť a zablokovať platobnú kartu.

Mohlo by Vás zaujímať
Krádež šperkov
Náušnice, prstene, retiazky
Ukradnuté dopravné značky
Jazdil pod vplyvom alkoholu
Taxikár jazdil po strede cesty
Dopravno-bezpečnostná akcia
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK