PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/17073/spolocne_pre_region_spaja_aktivnych_ludi_pre_dobry_ciel.html

Spoločne pre región spája aktívnych ľudí pre dobrý cieľ

Dnes bolo z grantového programu Spoločne pre región podporených ďalších šesť projektov, ktoré vylepšia životné prostredie a umožnia deťom a mládeži v košickom a prešovskom kraji plnohodnotne a bezpečne tráviť voľný čas.

Symbolické šeky odovzdali prezident hutníckej spoločnosti U. S. Steel Košice, s.r.o. Scott Buckiso a riaditeľka Karpatskej nadácie Laura Dittel.

Vďaka grantu budú môcť BMX jazdci dobudovať zázemie pre divákov v košickom Dirtparku občianskeho združenia Enjoy the ride. Vodáci z Akademik TU Košice prečistia vodnú priehradu Ružín brigádami počas kanoistických športových aktivít. V obci Nižná Myšľa vybudujú novú oddychovú zónu pre obyvateľov, turistov i rekreačných športovcov a v obci Podhradík využijú pasúce sa zvieratá na prirodzenú úpravu svahov pod hradom Šebeš. Deti a mládež z MČ Košice - Džungľa budú mať možnosť naučiť sa šiť vďaka voľnočasovým kurzom občianskeho združenia Tvorivá dielňa a dobrovoľníci z TJ Partizán Rudník vylepšia rekreačnú oblasť pri sv. Anne.

„Naše partnerstvo v programe Spoločne pre región trvá už veľa rokov a je prínosom pre ľudí žijúcich na východnom Slovensku. Som presvedčený, že ak sa v hociktorej obci či meste spoja miestne samosprávy, neziskové organizácie a lokálni podnikatelia pre dobrú vec, dokážu vymyslieť a ďalej rozvíjať dobré riešenia pre svoje komunity, “ povedal pri vyhlasovaní výsledkov prezident U. S. Steel Košice Scott Buckiso.

V roku 2018 bolo v programe Spoločne pre región vďaka finančnej podpore U. S. Steel Košice rozdelených 13 500 eur. Administrátorom programu je už jedenásť rokov Karpatská nadácia.

„Naša spolupráca s U. S. Steel Košice je kľúčová pre budovanie lepšieho života pre ľudí v košickom a prešovskom regióne. Za 11 rokov sme spoločne podporili 101 aktívnych združení sumou viac ako 255 400 EUR. Tešíme sa na výsledky tohtoročnej grantovej schémy a sme nesmierne radi, že sme mali opäť možnosť podporiť viacero skvelých miestnych iniciatív, v ktorých sú zapojení aj zamestnanci U. S. Steel Košice, “ konštatuje Laura Dittel, riaditeľka Karpatskej nadácie.

Zoznam podporených organizácií a projektov:
 Enjoy the ride – Safe view, Safe ride, 2.250 EUR
 Akademik TU Košice - Čistá hladina a brehy Ružína, 2.250 EUR
 Obec Podhradik - Hradná ohrada pre zubaté kosačky, 2.250 EUR
 Obec Nižná Myšľa - Oddychová zóna pre každého, 2.250 EUR
 OZ Tvorivá dielňa - Šijeme a tvoríme pre radosť, s deťmi a pre deti, 2.250 EUR
 Telovýchovná jednota Partizán ŠM Rudník - Oddychová zóna pri Svätej Anne - stretnutia mládeže regiónu, 2.250 EUR

 
13.3.2018 | Autor: Tomáš Török | Spoločnosť | čítané: 1456 krát