PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/171/presovcania_z_bratislavy_s_piatym_miestom.html

Prešovčania z Bratislavy s piatym miestom

Ďalším zo série prípravných turnajov pred štartom extraligy volejbalistov bolo kvalitne obsadené medzinárodné podujatie Slovakofarma Cup v Bratislave. Účastníkom bol aj VK PU Prešov, ktorý napokon obsadil piate miesto.

Prešovčania začali turnaj v piatok predpoludním duelom s tretím celkom českej ligy, Aerom Odolena Voda. Podľahli mu síce 2:3, ale tréner Daniel Oravec bol spokojný: "Podali sme dobrý výkon, bol to hádam najkrajší volejbal na turnaji, akési predčasné finále. Viedli sme 2:1 na sety a 23:20, vlastnými chybami sme sa však obrali o víťazstvo." V druhom zápase základnej skupiny potom podľahli Prešovčania rakúskemu Aich Dobu 0:3, na ich výkone sa však podpísala únava z predchádzajúceho ťažkého duelu. V sobotu v stretnutí eliminácie o postup do semifinále potom podľahli vysokoškoláci domácemu VKP Bratislava 1:2 (viedli 1:0 na sety a 24:20!) a tak napokon hrali s Aich Dobom o konečnú piatu priečku. Zvíťazili 2:1 a skončili tak na turnaji predposlední. "Volejbalisti Aich Dobu, kde hráva množstvo legionárov a trénuje Slovák Vladimír Přidal, boli po víťazstve v základnej skupine veľkí frajeri, tak sme im to trocha vrátili," pousmial sa pri hodnotení D. Oravec. "Víťazstvo si o to viac ceníme, že na ihrisku boli prakticky samí mladí, vekový priemer bol dvadsať a pol roka."
Pre Prešovčanov to bola predposledná turnajová previerka pred extraligou. "Skúšali sme na poste libera Fedorišina s stretli sa iným ponímaním volejbalu, najmä v podaní českých a rakúskych mužstiev," hodnotil kormidelník PU. K dispozícii mal týchto hráčov: Repák, Müncner, Červeň, Vartovník, Sopko, Gešperík (libero Fedorišin, Škvarek, Vokál, Kempa). V nasledujúcich dňoch budú mať vysokoškoláci nabitý program. Vo štvrtok ich čaká prípravný duel v Humennom, v piatok sa presunú do maďarskej Kazincbarcziky, odohrajú tu ďalšie stretnutie a v sobotu budú štartovať na turnaji v Dunaújvárosi spoločne s domácimi, Szegedom a Kazincbarczikou.
Poradie turnaja Slovakofarma Cup: 1. Odolena Voda, 2. Sokol Viedeň, 3. Unis Brno, 4. VKP Bratislava, 5. Prešov, 6. Aich Dob.

 
18.9.2000 | Pridal: Martin Belej | Šport | čítané: 2845 krát