Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Pivovar Šariš spúšťa ďalší ročník grantového programu Šariš ľuďom. O tom, kto získa financie, tento rok rozhodnú aj ľudia

Región v okolí pivovaru Šariš znova ukáže viac zo svojich krás. Stane sa tak vďaka grantovému programu Šariš ľuďom, ktorého ďalší ročník vyhlasuje Plzeňský Prazdroj Slovensko.

Na projekty zamerané na rozvoj turizmu, obnovu pamiatok a ďalších významných symbolov východu aj tento rok Pivovar Šariš vyčlenil 16-tisíc eur. O finančné prostriedky sa môžu mimovládne organizácie uchádzať do 20. mája. V tomto ročníku bude o časti pridelených prostriedkoch rozhodovať aj verejnosť.
Už teraz sa mimovládne organizácie môžu uchádzať o podporu pre svoje projekty. Pivovar Šariš aj v roku 2018 pokračuje vo svojom grantovom programe, ktorým napomáha rozvoju Prešovského kraja. „Náš pivovar je spätý s regiónom Šariš už viac ako 50 rokov. Sme radi, že môžeme prispievať k rozvoju kraja. Vážime si ľudí, ktorí pracujú na zlepšovaní prostredia, v ktorom žijeme, na prospech nás všetkých, “ hovorí Ján Čerkala, manažér Pivovaru Šariš.

O príspevok sa môžu uchádzať slovenské mimovládne subjekty registrované ministerstvom vnútra. Každý zo žiadateľov môže predložiť výhradne jeden projekt, ktorým sa bude uchádzať o časť z celkovej sumy 16-tisíc eur.
Projekty, ktoré získajú grantový príspevok, vyberie grantová komisia programu Šariš ľuďom zložená zo zástupcov Pivovaru Šariš, členov správnej rady Komunitnej nadácie Veľký Šariš a miestnych odborníkov pre regionálny rozvoj. Zverejnené budú do 30. júna.

Organizácie sa však tento rok nebudú uchádzať len o priazeň odbornej poroty. Hodnotiť jednotlivé projekty budú môcť aj ľudia vo verejnom hlasovaní. Organizácia, ktorej projekt získa najviac hlasov, bude odmenená sumou tisíc eur. „Chceme zaangažovať východniarov do aktivít neziskových organizácií z ich okolia. Najlepšie vedia, ktorý z projektov bude pre nich najväčším prínosom, preto necháme spolurozhodovať práve miestnych ľudí, “ vysvetľuje novinku v pravidlách Ján Čerkala.

Hodnotenie verejnosti bude prebiehať na stránke www.sarisludom.sk. Ľudia budú môcť za svoj obľúbený projekt hlasovať od 2. júla do 25. augusta a víťaz bude slávnostne vyhlásený počas Dňa otvorených dverí Pivovaru Šariš, ktorý sa bude konať 1. septembra.
Podrobné informácie a formuláre k žiadostiam sa dajú stiahnuť na adrese: www.sarisludom.sk, mimovládne organizácie môžu projekty podávať do 20. mája 2018.

Grantový program Šariš ľuďom už viac desaťročie podporuje neziskové organizácie či občianske združenia, ktoré v kraji pôsobia. Od začiatku grantového programu v roku 2004 Pivovar Šariš daroval takmer 300-tisíc eur na celkovo 152 projektov. Prvých desať rokov ešte pod hlavičkou Občianska voľba, neskôr už pod názvom Šariš ľuďom.

Mohlo by Vás zaujímať
V PREŠOVE OTVORILI VÝSTAVU MAPUJÚCU VOJNU NA UKRAJINE. JEJ SÚČASŤOU JE AJ ZBIERKA HUMANITÁRNEJ POMOCI
Prešov 18.marca 2024 – Prešov sa pridal k európskym mestám, ktoré hostia výstavu mapujúcu emotívny príbeh vojnových udalostí na Ukrajine. Jej hlavným exponátom je sanitka zničená ruskými vojskami pri Charkove v septembri 2022. Súčasťou výstavy je taktiež séria fotografií zachytávajúcich dobrovoľnícke aktivity občianskeho združenia Podaj ďalej Prešov, ktoré do dnešného dňa dopravilo na Ukrajinu viac ako 220 ton humanitárnej pomoci.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK