PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/17139/statisticky_urad_bude_zistovat.html

Štatistický úrad bude zisťovať

Štatistický úrad Slovenskej republiky (ŠÚ SR) bude zisťovať údaje o príjmoch a životných podmienkach domácností a tiež o tom ako využívajú informačné a komunikačné technológie.

Zbieranie informácií o príjmoch a životných podmienkach domácností, ktoré sa uskutoční v termíne do 26. júna 2018, sa týka 320 miest a obcí na Slovensku, vrátane Prešova. Do zisťovania je zaradených približne 6700 slovenských domácností.

Zisťovanie ako slovenské domácnosti i Slováci využívajú informačné a komunikačné technológie sa uskutoční od 19. apríla do 31. mája 2018, vybraných bolo 150 obcí a 4600 domácností na Slovensku.

Vybrané domácnosti v uvedených obdobiach navštívi poverený pracovník ŠÚ SR, ktorý je povinný preukázať sa v domácnostiach osobitným poverením. Všetky poskytnuté informácie a názory sú chránené, nezverejňujú sa a slúžia výlučne pre potreby štátnej štatistiky. Ochranu dôverných údajov upravuje zákon č. 540/2001 Z.z. o štátnej štatistike.

Týmto spôsobom Slovenská republika realizuje projekty európskych štatistických zisťovaní. Ich cieľom je vytvoriť podklady pre štatistiky krajín Európskej únie, čo umožní z dlhodobého hľadiska nielen analyzovanie životnej úrovne domácností, ale aj posúdenie vývoja v oblastí informačných a komunikačných technológií na Slovensku i medzinárodné porovnávanie SR v rámci EÚ.

Podrobnejšie informácie sa môžete dozvedieť na stránke ŠÚ SR www.statistics.sk alebo telefonicky na čísle 051/7735323 - Ing. Iveta Popovcová.

 
17.4.2018 | Pridal: Redakcia PIS | Spoločnosť | čítané: 2496 krát