PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/17182/uspesni_futsalisti_navstivili_klub_nadanych_deti_v_presove.html

Úspešní futsalisti navštívili Klub nadaných detí v Prešove

Šport zohráva v živote človeka dôležitú úlohu. Keď sa však zmení z obyčajnej záľuby na profesionálnu aktivitu, možno očakávať úspechy. V Klube nadaných detí Prešov privítali nadaní žiaci športovcov, ktorí by sa futbalovej lopte venovali najradšej celý život.

Mladí úspešní futsalisti: Kristián Medoň, Dávid Trojan, Filip Marton už zažili množstvo úspešných zápasov, dostali zaujímavé ocenenia a reprezentovali, ako sa patrí. Trojica mladých futsalistov je držiteľom ocenení: Majstri Slovenska do 18 rokov, Víťazi Slovenského pohára do 18 rokov, Vicemajstri Slovenska do 20 rokov, či 3. miesta Slovenského pohára do 20 rokov a 1. miesta Pohára Východoslovenského regiónu (A – mužstvo). O svojich úspechoch, tréningoch, zápasoch a futsale sa prišli porozprávať nadaným školákom z Klubu nadaných detí.

Najlepší hráč Slovenska do 19 rokov (podľa fanúšikov) Kristián Medoň prezentoval svoje úspechy, ktorých je neúrekom. Medaily, spomienky, či samotné záznamy z jednotlivých zápasov osviežili stretnutie s futsalistami. Samotné ocenenia a úspechy sú dôkazom Kristiánovej cieľavedomosti a snaživosti. Nemenej zaujímavými boli zdokumentované ocenenia Najlepší hráč tímu Slovenského pohára do 18 rokov, 2. miesto za reprezentáciu SR do 17 rokov na súťaži Ostrava Cup, 5. miesto Európskej kvalifikácie na olympijské hry (reprezentácia SR do 17 rokov), 3. miesto za reprezentáciu SR do 19 rokov na Budapešť Cup, 3. miesto na General Cup vo Vsetíne za reprezentáciu SR do 19 rokov, a mnohé ďalšie.

Mladí športovci ochotne odpovedali na otázky zvedavých detí. Zaujímal rozdiel medzi futbalom – futsalom, či tréningový proces a záujem športovcov o iné športy (snowboarding, bedminton), či záľuby. Mladí stredoškoláci nezabudli pripomenúť, že okrem športového nadania je potrebné ovládať cudzí jazyk. Nejeden turnaj sa koná mimo Slovenska a snom každého športovca je reprezentovať Slovensko, či zahrať si v zahraničí. Nechýba pravidelný denný režim, disciplína a zdravý životný štýl.

Žiakov zaujala praktická ukážka futbalových „koníčkov“, ktorú predviedol držiteľ ocenení Najlepší strelec v lige (do 20 rokov, do 18 rokov) a Najlepší strelec TOP LIGY Filip Marton.

Stretnutie s nádejnými športovcami sa deťom z Klubu nadaných detí veľmi zapáčilo. Jeho súčasťou bolo spoločné fotografovanie s prísľubom zúčastnenia sa na niektorom z futsalových zápasov.

 
10.5.2018 | Autor: Ingrid Storinská, Ľuboš Lukáč | Kultúra a voľný čas | čítané: 1159 krát