Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Novú skladbu Odvážneho roka dáva mladým kapela ESPÉ zo Sliača

Tím Národného stretnutia mládeže P18 v Prešove ponúkne mladým špeciálny darček. Z duchovnej prípravy Odvážny rok vzniknú nielen dve nové knihy, ale aj hudobné CD.

Bude na ňom deväť nových autorských skladieb. Prvú nahrala speváčka Sima Martausová. Najnovšiu zverejnila tento týždeň kapela ESPÉ zo Sliača, ktorá je známa z projektu Godzone. Jeho členovia každoročne organizujú turné v športových halách a na zimných štadiónoch, ktoré navštívia desiatky tisíc ľudí, pravidelnú konferenciu a animátorskú školu. Nová skladba dostala názov "Pre teba áno". Vychádza z osobného svedectva jedného z členov kapely. Mladých pozýva k predposlednej časti duchovnej prípravy P18 Odvážny rok.

Text novej piesne vychádza z osobného svedectva jedného z členov kapely Daniela Launera. Hovorí, že pred viacerými rokmi, v čase keď už žil v osobnom vzťahu s Kristom v Cirkvi a v spoločenstve, prežíval obdobie, kedy sa často porovnával a pripadal si menejcenný. "Počas adorácie som mal pred sebou obraz Ježiša, ktorý si akoby mohol vybrať kam pôjde. Videl som ako sa na mňa pozerá so všetkými mojími chybami aj všetkou minulosťou, prítomnosťou a budúcnosťou.. a povedal mi “za Teba? Jasné, že áno”... a išiel celou krížovou cestou... zaplavila ma Jeho láska a bol som hlboko dotknutý tým ako ma vidí Boh, " približuje vznik piesne Daniel z ESPÉ, ktorá funguje od roku 2003.

Kapela od svojho založenia prešla od rockovej gospelovej kapely svojou víziou ku worship štýlu. Piesne skupiny vychádzajú z túžby vyvýšiť Boha nad všetkým v našich životoch a o to sa snažia členovia nielen piesňami, ale celým životom a tiež službou spoločenstva SP a projektu Godzone. Jej členmi sú Július Slovák, Martin Heneš, Dávid Slavkovský, Daniel Launer, Ivan Petro a František Borovský. Vydali sedem hudobných CD a tri koncertné albumy. Text novej piesne je možné nájsť na stránke www.narodnestretnutiemladeze.sk (v časti Odvážny rok - 8. katechéza). Videoklip zverejnila kapela na svojom oficiálnom youtube konte (https://youtu.be/Lf6m8guXmX0).

Na historicky treťom Národnom stretnutí mládeže P18 v Prešove (po R13 v Ružomberku – 2013; a P15 v Poprade – 2015) začnú slovenskí mladí oficiálne prípravy na SDM v Paname. Podobne ako dve predošlé akcie bude opäť programovo späté so SDM, na ktoré pozýva pápež. Ten ako tému pre rok 2018 vybral slová „Neboj sa, Mária, našla si milosť u Boha“, s podtitulom: Odvaha žiť v prítomnosti. Z toho vznikol Odvážny rok. Oficiálne prihlasovanie prebieha na webstránke P18.

Mohlo by Vás zaujímať
V PREŠOVE OTVORILI VÝSTAVU MAPUJÚCU VOJNU NA UKRAJINE. JEJ SÚČASŤOU JE AJ ZBIERKA HUMANITÁRNEJ POMOCI
Prešov 18.marca 2024 – Prešov sa pridal k európskym mestám, ktoré hostia výstavu mapujúcu emotívny príbeh vojnových udalostí na Ukrajine. Jej hlavným exponátom je sanitka zničená ruskými vojskami pri Charkove v septembri 2022. Súčasťou výstavy je taktiež séria fotografií zachytávajúcich dobrovoľnícke aktivity občianskeho združenia Podaj ďalej Prešov, ktoré do dnešného dňa dopravilo na Ukrajinu viac ako 220 ton humanitárnej pomoci.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK