Piatok, 17. máj 2024
Meniny má Gizela | zajtra Viola

Štyri víťazné tímy z NEYMAR JR’S FIVE PREŠOV postúpili na národné finále

Prvá slovenská zastávka celosvetového futbalového turnaja Neymar Jr’s Five v Prešove je za nami! Tímy zo všetkých kútov východného Slovenska sa postavili proti sebe v rýchlych desaťminútových zápasoch. A štyri víťazné partie sa prebojovali až na národné finále, ktoré bude 3. júna 2018 v Bratislave.

Futbalové tímy sa zozbierali nielen z Prešova, ale aj Michaloviec, Košíc a iných okolitých obcí a miest. „Po športovej stránke to hodnotím ako vydarená akciu. Zápasy od štvrťfinále boli veľmi vyrovnané a naozaj bolo vidno, že sa tu stretli tí najlepší hráči z okolia! Počasie aj atmosféra boli vynikajúce. Keď to uvidia aj ostatné slovenské mestá, tak verím, že Žilina a Bratislava sa vypredajú, “ vyjadril sa Peter Králik, prezident Slovenského zväzu malého futbalu.

Štyri tímy z každej kvalifikácie postupujú na národné finále do Bratislavy. Z tej prešovskej sa to podarilo tímu medikov z Izraela Collocrew, ktorí študujú v Košiciach. Z tretieho miesta postúpili chalani z tímu TO-DAY a z druhého miesta to bol Lacov tím Niké Prešov, ktorí koučoval Laco Borbély. Víťazstvo z Prešova si odniesli Young-Boys z Hermanoviec. Úspešnú šnúru zápasov zhodnotil za celý tím Radovan Jurčišin: „Hralo sa nám dobre, koncept nám veľmi vyhovoval a nedostali sme ani jeden gól!“

Veľké slovenské finále bude 3. júna 2018 v Bratislave a rozhodne sa na ňom o celkových víťazoch, ktorí budú Slovensko reprezentovať na svetovom finále v brazílskom Praia Grande. V hre sú dve exkluzívne miestenky – jedna pre víťazný ženský tím a jedna pre mužský/zmiešaný tím - a šanca stretnúť sa s Neymarom osobne a zahrať si proti nemu a jeho kamošom.

O NEYMAR JR’S FIVE

Pravidlá sú jednoduché - zápasy sú rýchle, technické a trvajú intenzívnych desať minút. Hrá sa na malom ihrisku, bez brankára, piati na piatich. Keď jeden tím skóruje, ten druhý prichádza o hráča. Na kvalifikácie sa môžu registrovať tímy (mužské aj zmiešané), v ktorých musí byť minimálne päť a maximálne sedem hráčov vo veku 16 až 25 rokov (v každom tíme sú povolení dvaja hráči, ktorí môžu mať viac ako 25 rokov). Ženský turnaj sa odohrá priamo s národným finále v Bratislave a má kapacitu 16 tímov. Registrácia do Žiliny a Bratislavy je ešte otvorená a nájdete na neymarjrsfive.com/sk a ďalšie zaujímavosti hľadajte aj na redbull.sk/neymar.

Tohtoročný Neymar Jr’s Five je už tretím v poradí, zatiaľ najväčším a po prvý raz aj na Slovensku. Do turnajov sa zapojilo až 62 krajín zo šiestich kontinentov. Prvé miesto v lokálnom finále zabezpečí tímom letenky do brazílskeho Praia Grande, kde sa 21. júla 2018 v Instituto Projeto Neymar Jr rozhodne o globálnych víťazoch, ktorí si zahrajú proti Neymarovi. Úvodný ročník vyhral v roku 2016 tím z Brazílie a minulý rok sa kráľmi malého futbalu stali Rumuni.

FOTO: Tomáš Mačej, Matúš Zetak / Red Bull Media House.

Mohlo by Vás zaujímať
3b HbL VÝCHOD: Pred posledným kolom základnej časti a Play OFF, už len zopár otáznikov.
Do Play OFF regionálnej 3b Hokejbalovej ligy VÝCHOD zostáva mužom odohrať posledné, dohrávané ligové kolo a začne sa boj o poháre najcennejšie. A ako si počínali Vaše družstvá, si pozrite v nasledujúcich riadkoch.
Obnovené značenie na cyklotrasách v Prešovskom kraji
V novej sezóne čaká cyklistov 400 km obnoveného značenia a počas roka pribudne ďalších 320 km PREŠOV, 25. apríl 2024 – Na cyklistov v Prešovskom kraji čaká v novej sezóne 400 km obnoveného značenia. Počas roka 2024 prejde obnovou ďalších vyše 300 kilometrov. Obnovu značenia cyklotrás zabezpečila Krajská organizácia cestovného ruchu Severovýchod Slovenska.
Prešovskí volejbalisti definitívne na nepopulárnom 4. mieste
V sobotu pokračovala tretím zápasom séria o bronzové medaily Niké Extraligy mužov medzi volejbalistami VK MIRAD UNIPO Prešov a TJ Spartak Myjava. Napriek veľkej bojovnosti sa domácim hráčom nepodarilo sériu zdramatizovať a po prehre 2:3 (20:25, 25:23, 25:14, 22:25, 12:15) si Kopaničiari z metropoly Šariša odviezli cenné kovy. Vo finále hranom na 4 výhry sa hráčom Bratislavy podarilo vyrovnať sériu o majstrovský titul proti Komárnu na 2:2.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK