PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/172/lelkes_dvakrat_knokautoval_tigrov.html

Lelkeš dvakrát knokautoval tigrov

Do stretnutia s košickými tigrami mal útočník Tatrana Prešov Július Lelkeš na konte dva marssuperligové zásahy. V Čermeli k nim pridal hneď dva naraz. Najprv v deviatej minúte po Šoltísovej finálnej prihrávke trafil spoza šestnástky parádne pod brvno a po prestávke v 66. min. premenil v páde hlavou presný Bednárov center v gólovú bodku zápasu.

Skrátka, tromi gólmi Prešovčania urobili Košičanom poriadny škrt cez rozpočet a pravdupovediac, príjemne prekvapili i vlastných priaznivcov. Najmä po tom, keď pred týždňom prehrali na domácom trávniku s Ružomberkom v poradí už tretí zápas sezóny.
"Jasné, "umývanie hláv" po tomto stretnutí v kabíne bolo, no treba priznať i to, že sme mali i riadny kopec smoly. Aspoň remízu sme tých pár sekúnd pred koncom mohli udržať. Nepokryli sme vtedy dostatočne kanoniera hostí Oravca a prišli tak o všetky body," vrátil sa pár dní dozadu dvojgólový sobotňajší strelec zeleno - bielych Július Lelkeš. S pribúdajúcimi minútami sme nadobúdali čoraz presvedčivejšie dojem, že tatranci v snahe odčiniť posledný neúspech nastúpili väčšmi motivovaní, než ich košický súper. Najmä úvodné minúty zvládli nanajvýš efektívne. Vyplývalo to hádam z predzápasových taktických pokynov? "Pochopiteľne, že nemienili sme ponechať nič na náhodu, chceli vyhrať a najlepšie predsa je, ak sa položí dobrý základ..." Zápas ste rozbehli nad očakávanie. Ani nie po desiatich minútach viedol Tatran už o dva góly a v hľadisku len chabá odozva. Nebolo vám tak trochu ľúto, že derby chýbala tá niekdajšia atmosféra? "Teraz sa už akosi o derby zápasoch nehovorí. Aspoň v našej kabíne sme to však celkom neopomenuli. Veď išlo o súboj jediných dvoch východniarskych tímov v superlige, nuž nám o určitú prestíž i rehabilitáciu za "Ružomberok" išlo." Napokon všetko išlo ako po masle a vari až príliš jednoducho... "Taký jednoznačný priebeh, najmä po tom, keď sme sa museli zaobísť bez Hlinku, Drobňáka, Mareka Semana i Bubenka, nik z nás dozaista nepredpokladal. Boli sme však dobre motivovaní, koncentrovaní a preto i úspešní. Vonku, a to naše mužstvo potvrdilo neraz, hrá sa nám hrá podstatne lepšie. Uspeli sme v Čermeli a čaká nás v najbližšom kole Žilina. Pod Dubeň pocestujeme síce skromne, no i tam sa vynasnažíme bodovať."

 
18.9.2000 | Pridal: Redakcia PIS | Šport | čítané: 2675 krát