PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/17205/presovski_hasici_su_najaktivnejsi_v_okrese.html

Prešovskí hasiči sú najaktívnejší v okrese

Dobrovoľný hasičský zbor Prešov už po tretíkrát obhájil prvenstvo v rámci aktivity v okrsku Prešov. Tentokrát sú dobrovoľní hasiči z Prešova najaktívnejším zborom nielen vo svojom okrsku, ale v celom okrese.

Dobrovoľný hasičský zbor získal ocenenie za rok 2017, v ktorom zároveň oslávil 170. výročie svojho vzniku. Toto ocenenie patrí všetkým členom zboru, ktorí sa aktívne podieľali na živote zboru, pomáhali pri povodniach a veterných smrštiach, ktoré postihli Prešov, ale aj pri požiari kaštieľa v Nižnej Šebastovej.

Medzi ďalšie činnosti hasičov patrí aj čistenie prírodného letného kúpaliska Delňa a rôzne ďalšie technické zásahy, ako aj asistenčné hliadky počas verejných kultúrnych podujatí, ktoré sa konajú v Prešove.

Súčasťou ich aktivít je aj tradičné organizovanie hasičskej súťaže o pohár primátorky mesta Prešov, halová súťaž mladých hasičov a Prešovský železný hasič.

Hasiči majú na starosti aj výchovu mladej generácie v klube mladých hasičov, z ktorých pomaly rastú ich nástupcovia.

Prešovským hasičom sa v minulých rokoch podarilo výrazne doplniť materiálno-technické vybavenie, ale hlavne zabezpečiť priestory vhodné pre potreby Dobrovoľného hasičského zboru mesta Prešov.

Za svoje aktivity doteraz získali množstvo ocenení, čo len potvrdzuje ich odvahu, plné nasadenie a ochotu pomáhať.

Ďakujeme a držíme im palce aj naďalej!

 
22.5.2018 | Pridal: Redakcia PIS | Polícia a záchranné zložky | čítané: 1135 krát