PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/17247/nadane_deti_cestovali_casom_po_stopach_sherlocka.html

Nadané deti cestovali časom po stopách Sherlocka

Po stopách najslávnejšieho fiktívneho detektíva na svete sa vybrali nadané deti z Prešova. Talentovaného detektíva spoznávali v Klube nadaných detí.

Detektív Sherlock Holmes sa prvýkrát „objavil“ v roku 1887 v románe Štúdia v červenom. Postavu vymyslel škótsky spisovateľ sir Arthur Conan Doyle (spisovateľ známy detektívkami, vedecko-fantastickou, romantickou, faktickou literatúrou), ktorý o ňom napísal štyri romány a päťdesiatšesť poviedok. Zaujímavé prípady Sherlocka sledovali nadaní školáci počas prezentácie vedúcich jedinečného mimoškolského vzdelávania nadaných detí.

O slávnom detektívovi so všestrannými záujmami (husle, chemické pokusy, streľba, box) sa natočilo takmer tristo filmov. Sherlock v dvojšiltovej čiapke, s fajkou v ústach a so zamračeným sústredeným výrazom má svojich fanúšikov po celom svete. Duch známeho detektíva žije v legendárnych postavách, ktoré sa inšpirovali v Sherlockovi, napr. Dr. House, Doctor Who, Mentalista, Monk a ďalšie.

Sherlocka si napokon nadané deti nakreslili a predstavili svojim spolužiakom. Uznávaný detektív zaujal svojimi výrokmi v knihách i filmoch. Okrem netradičných záľub, rád skladal rôzne skladačky, logicky uvažoval a niekoľkokrát taktiež požiadal o radu svoje okolie.

 
11.6.2018 | Autor: Ľuboš Lukáč | Vzdelávanie a školstvo | čítané: 1257 krát