PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/17252/fnnh_2018-prihlas_svoj_film.html

FNNH 2018: Prihlás svoj film

Filmová noc na Hrade Šariš láka návštevníkov nielen výnimočnosťou miesta a nočného bdenia pri filmovom plátne, ale aj zaujímavými súťažnými kategóriami, ktoré budú mať svojim charakterom debut široko-ďaleko.

Festival sa venuje prioritne krátkometrážnej tvorbe, ktorá je azda prvou štáciou každého začínajúceho filmára. Korením tohto festivalu bude teda kategória Nehanbím sa za svoju tvorbu a chcem vyhrať sekciu Wurst de la wurst (“Najhorší film“), ktorá dáva príležitosť tvorcom, ktorí sú ochotní obrátiť sa s dávkou nadhľadu na časy, kedy začínali a podeliť sa tak o svoje „nepodarky“. Je to však príležitosť pre kohokoľvek, kto dokáže k svojej práci pristúpiť s humorom a sebareflexívne prihlásiť svoje dielko do tejto kategórie. Účelom tohto „merania síl“ bude každopádne zábava, ktorá nesmie na FNNH chýbať. Ďalšou novinkou bude Najlepší protagonista v dokumentárnom filme. Pocta bude tentokrát venovaná tým, ktorí sa nachádzajú pred kamerou, čo je vo svete dokumentárneho filmu nie príliš okukanou záležitosťou. Ak máte v talóne film, ktorý zdobí vyslovene jeho protagonista, neváhajte a súťažte na FNNH! Ambasádorom tejto kategórie bude Peter Kerekes. Po Dušanovi Hanákovi tak bude ďalším filmovým profesionálom, ktorý svojou prítomnosťou podporí kvalitu tohto festivalu. No a napokon tu máme už tradične kategóriu Som mladý nádejný talent a chcem sa zviditeľniť, ktorá hovorí sama za seba. Prihlasovanie je už v plnom prúde a preto veríme, že k tým prihláseným pribudnú aj vaše snímky. Všetko o prihlasovaní je k dispozícii na stránke http://www.filmovanocnahrade.sk/ako-prihlasit-film/.

Ak vás Filmová noc na hrade zaujala a je vo vašej moci pomôcť pri jej organizácii nám, bude nám cťou ak navštívite našu crowfoundingovu kampaň https://www.startlab.sk/projekty/415-filmova-noc-na-hrade-2018-fnnh/ a venujete nám akýkoľvek príspevok, ktorý určite prispeje k skvalitňovaniu tohto neziskového festivalu.

 
14.6.2018 | Pridal: Redakcia PIS | Kultúra a voľný čas | čítané: 3756 krát