Sobota, 27. apríl 2024
Meniny má Jaroslav | zajtra Jarmila

Súťaž LEGObot spojila mladých nadšencov robotik

Šikovní žiaci vedia skonštruovať robotov, ktorí dokážu rozprávať, gestikulovať, plávať a nestratia sa ani v bludisku. V Prešove sa uskutočnila súťaž LEGObot, ktorá spojila mladých nadšencov robotiky.

Tretí ročník súťaže LEGObot, ktorý sa uskutočnil pod záštitou primátorky mesta Prešov Andrey Turčanovej, opäť ukázal, že záujem o IT technológie je medzi žiakmi základných škôl naozaj veľký. Oproti minulým ročníkom sa ich prihlásilo viac, a to nielen z Prešova, ale aj z iných miest a regiónov Slovenska.

Súťaž LEGObot v Prešove spojila mladých nadšencov robotiky. Tento rok sa do súťaže zapojilo 16 dvojčlenných tímov, zložených zo žiakov druhého stupňa základných škôl. Súťaženie prebiehalo v 4 disciplínach: EduBot, PaintBot, RescueBot a Speedy​Bot.

Špeciálnu cenu primátorky mesta Prešov za najkreatívnejší nápad získal tím Mariánska zo ZŠ v Prievidzi za svoj projekt pirátskej lode, ktorú prezentovali v kategórii EduBot. Najúspešnejšou školou tohtoročnej súťaže LEGObot sa stala ZŠ Sibírska Prešov, ktorá získala najvyššie umiestnenia v jednotlivých disciplínach a tiež aj stavebnicu LEGO Mindstorms EV3, ktorú môže využiť v príprave na budúcoročnú súťaž.

Súťaž LEGObot v Prešove spojila mladých nadšencov robotiky. Hlavným poslaním súťaže LEGObot je vzbudzovať hlbší záujem o IT, programovanie, mechatroniku a robotiku, ale tiež motivovať k ďalšiemu vzdelávaniu. Súťaž umožňuje žiakom súťažnou formou porovnávať vedomosti a zručnosti s rovesníkmi z iných škôl a prispieva k vyhľadávaniu talentovaných žiakov.

Organizátorom súťaže je SPŠ elektrotechnická v Prešove a združenie IT Valley Košice. Súťaž podporilo mesto Prešov, OC Eperia Prešov a EDUXE - výhradný dodávateľ LEGO edukačných produktov na Slovensku.

Mohlo by Vás zaujímať
Máte doma budúceho škôlkara?
sto Prešov informuje rodičov o možnosti podávania žiadostí na prijatie dieťaťa na predprimárne vzdelávanie do materských škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov na školský rok 2024/2025.
PREŠOVSKÁ UNIVERZITA SA STALA ODBORNÝM GARANTOM PROJEKTU NA BILINGVÁLNE VZDELÁVANIE DETÍ ZÁKLADNÝCH ŠKÔL
Prešov, 11. 04. 2024 – Prešovská univerzita (PU) v Prešove nadviazala spoluprácu s občianskym združením BILI School na projekte zameranom na bilingválne vzdelávanie detí od prvej triedy základnej školy. Tento inovatívny program, ktorý sa zaoberá vzdelávaním detí v dvoch jazykoch súčasne – slovenskom a anglickom, sa plánuje pilotne spustiť na vybraných verejných základných školách po celom Slovensku už v nadchádzajúcom školskom roku.
ŠTÁTNY TAJOMNÍK CHOVANEC DISKUTOVAL SO ŠTUDENTMI PREŠOVSKEJ UNIVERZITY O EURÓPSKEJ ÚNII
Prešov 18. 04. 2024 – O význame a prínosoch členstva Slovenskej republiky v Európskej únii diskutoval s viac ako stovkou študentov Prešovskej univerzity (PU) v Prešove štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR (MZVEZ) Rastislav Chovanec.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK